News Flash:

Lovitură pentru studenţi! Călătoriile GRATUITE cu trenul, doar în anumite condiţii

17 Februarie 2017
150 Vizualizari | 0 Comentarii
studenti
Studenţii vor călători gratuit cu trenul doar pe distanţele dintre localitatea de domiciliu şi cea în care studiază, arată un amendament avizat de Comisia de Buget, cu privire la legea de aprobare a ordonanţei Guvernului, care a introdus această facilitate de la 1 februarie. 

Comisia pentru Buget a Senatului a avizat favorabil, dar cu amendamente, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 2/2017, informează Digi24.

Unul dintre amendamente se referă, însă, la restricţionarea gratuităţii de transport CFR doar pe distanţă dintre localitatea de domiciliu şi localitatea în care se află unitatea de învăţământ la care studentul frecventează cursurile.

Potrivit celui de-al doilea amendament, şi elevii din clasele IX - XII pot călători gratuit cu trenul între localitatea de domiciliu şi cea în care merg la şcoală.

Decizia de a impune anumite condiţii vine după ce unii studenţi şi-au folosit dreptul de a călători gratuit cu trenul pentru a veni în Capitală la protestele din Piaţa Victoriei, împotriva Guvernului. 

Guvernul a aprobat, la începutul lunii, o ordonanţă de urgenţă care prevede că studenţii înmatriculaţi la formă de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

În urmă cu câteva zile, CFR Călători a venit cu mai multe precizări. Chiar dacă beneficiază de gratuitate, studenţii tot trebuie să aibă asupra lor un bilet.

sursa: realitatea.net 
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1603 (s) | 24 queries | Mysql time :0.026332 (s)