News Flash:

Lupta împotriva clasării Dosarului Revoluției: Contestatarii au cerut instanței supreme recuzarea procurorului Culea

8 Ianuarie 2016
266 Vizualizari | 0 Comentarii
Revolutie
Lupta pe care o duc membrii Asociației 21 Decembrie 1989 pentru a desființa soluția procurorilor militari prin care Dosarul Revoluției a fost clasat a continuat ieri cu o nouă rundă la instanța supremă.

După primele trei contestații judecate marți, în prim termen, ieri, la Secția Penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție a avut loc primul termen de judecată pentru alte cinci contestații depuse de victimele evenimentelor sângeroase ale lui Decembrie 1989 ori de rudele lor. Plângerile a patru urmași ai unor victime de la Dalles, Piața Universității, Radio-Difuziune și TVR și a unui revoluționar rănit, Bene Vasile.

Revoluționarii nu-l vor pe Culea procuror de ședință

„Am recuzat în două rânduri. Prima dată pentru că procurorul Culea Claudiu trebuie să apere drepturile și libertățile cetățenești, nu doar poziția parchetului militar ori a MApN. Am arătat și că el era militar în termen, iar unitatea lui era in cordoanele de represiune de la Timișoara. Prima recuzare a fost respinsă. A doua recuzare am făcut-o pentru că a mințit instanța, când a fost întrebat dacă a participat la reprimarea manifestanților de la Timișoara. El a spus că a rămas în dormitor, dar nu putea pentru că se dăduse alarma de luptă «Radu cel Frumos». Pe această cerere de recuzare, instanța a rămas în pronunțare”, ne-a declarat avocatul Antonie Popescu. Președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieș, ne-a declarat: „I-am cerut procurorului Culea, să meargă să se predea, pentru că este posibil ca el și unitatea lui să fi participat la represiunea asupra revoluționarilor de la Timișoara!”.

sursa: evz.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1992 (s) | 35 queries | Mysql time :0.033321 (s)