News Flash:

M10 propune un PROGRAM național de EXPERTIZARE a SPITALELOR

21 Februarie 2016
289 Vizualizari | 0 Comentarii
spital
Partidul M10 propune demararea unui program naţional de expertizare şi sanitarizare a spitalelor din Romînia, sub atenta monitorizare a unui grup de experţi internaţionali ce presupune în paralel şi lansarea unui audit naţional al sistemului de sănătate, pentru a se stabili cu exactitate de cîţi medici şi asistente este nevoie la ora actuală. 
"Se moare cu zile în spitalele din România: în octombrie, adolescenții de la 'Colectiv', astăzi, copiii din Argeș și nu numai. Sistemul de sănătate merge înapoi. Și este lovită crunt chiar generația care trebuie să construiască în continuare România. M10 lansează un apel public vizând o problemă care atinge direct ființa noastră — sănătatea românească este infectată. În fața epidemiilor de necontrolat, a bacteriilor și a virusurilor necunoscute, a numărului de decese cauzate de infecții intraspitalicești, este nevoie de o soluție dureroasă pentru a vindeca sistemul. Propunem un program național de expertizare și sanitizare a spitalelor din România, sub monitorizarea unui grup de experți internaționali. Ministerul Sănătății trebuie să prezinte situația reală a infecțiilor intraspitalicești. Există spitale care, în loc să vindece, ucid. Ele trebuie identificate, demolate controlat și reconstruite", se arată într-un comunicat remis AGERPRES duminică de M10.

Reprezentanţii partidului M10 mai propun de asemenea, lansarea unui audit naţional al sistemului de sănătate , cu implicarea unor specialişti romîni de peste hotare, în vederea stabilirii numărului de persoal necesar, în funcţie de specializare.

"Prioritatea Guvernului și a statului trebuie să fie grija față de viața românilor. Oamenii mor în spitale pentru că funcționari iresponsabili și medici corupți nu acceptă că nu au soluții. E nevoie de spitale noi, de clădiri și echipamente curate, care să fie păstrate așa. E nevoie să ne aducem medicii înapoi în țară, cu orice preț. Pur și simplu pentru că spitalele trebuie să vindece, nu să omoare", mai declară cei de la M10, scrie agerpres.ro

sursa: evz.ro 
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1717 (s) | 39 queries | Mysql time :0.030540 (s)