News Flash:

Medici veterinari, trimiși în judecată de DNA după ce au cerut taxă pentru partid. Marian Zlotea, şeful ANSVSA, printre inculpaţi

20 Februarie 2015
666 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7569 RON (+0.0427)
USD: 4.1883 RON (+0.0392)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
capre
Procurorii DNA au trimis în judecată 16 inculpații, majoritatea directori şi inspectori sanitari - veterinari, în legătură cu fapte de corupţie în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Printre ei se află și Marian Zlotea, preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.), la data faptelor, acuzat că a luat mită de 28 de ori.

Alți inculpați: Doina Cnstanța Lupu, director coordonator la Direcţia Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti (D.S.V.S.A.B), la data faptelor, acuzată de luare de mită în formă continuată, (40 acte matteriale),  trafic de influenţă în formă continuată, (8 acte materiale) și constituire a unui grup infracţional organizat, Mădălina Podosu,  director coordonator la Direcţia Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A) a judeţului Ilfov, Marius Hofman, director coordonator adjunct la Direcţia Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti, (D.S.V.S.A.B), iulian Alexandru Hoffman, inspector în cadrul Direcţiei Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti, (D.S.V.S.A.B), Vicenția Andreea Hofman,  inspector în cadrul Direcţiei Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti, Robert George Bejan, inspector în cadrul Direcţiei Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti, (D.S.V.S.A.B), Bogdan Porumbel,  inspector în cadrul Direcţiei Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti, Elena Drăghici, inspector în cadrul Direcţiei Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti, (D.S.V.S.A.B), Gabriela Macarie, inspector în cadrul Direcţiei Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti, Maria Dulgheriu, inspector în cadrul Direcţiei Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti, (D.S.V.S.A.B), Aurica Mitrana, Gabriela Aida Păuna, ciprian Ștefăniță Stanciu și pe  Dionisie Căileanu, administrator al unor societăți comerciale, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită. Potrivit DNA, în perioada octombrie 2009 – mai 2010, Zlotea Marian, în calitate de preşedinte al A.N.S.V.S.A., împreună cu Lupu Doina Constanţa, Hofman Marius și Podosu Mădălina Ioana, a constituit un grup infracţional organizat la care a aderat ulterior și inculpata Hofman (fostă Iancu) Vicenţia Andreea, care a acţionat în mod coordonat în scopul de a obţine, direct şi indirect (prin intermediul subalternilor) foloase necuvenite, prin folosirea abuzivă a funcţiilor deţinute, de la agenţii economici pe care îi supravegheau şi-i controlau pe linie sanitar – veterinară şi siguranţa alimentelor.

Taxa de 3.000 de lei

Concret, Zlotea Marian, în repetate rânduri, a determinat conducerea D.S.V.S.A. Bucureşti, respectiv pe  inculpații Lupu Doina – Constanţa şi Hofman Marius, să abuzeze de funcţiile deţinute pentru procurarea produselor alimentare necesare realizării unor acţiuni sociale, (de atragere a alegătorilor cu pomeni electorale, pentru susținerea unor evenimente, pentru asigurarea protocolului A.N.S.V.S.A., dar şi al altor instituții), cunoscând faptul că, la rândul lor, aceștia din urmă îşi determină subalternii să se folosească de calitatea de inspector pentru a procura aceste produse de la agenţii economici pe care îi controlau şi autorizau pe linie sanitar veterinară şi siguranţa alimentelor.

În aceeași perioadă,  inculpatul Zlotea Marian, folosindu-se de autoritatea şi prerogativele ce derivă din funcţia publică deţinută, a condiţionat menţinerea pe funcţii şi păstrarea locului de muncă la Direcţia Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A.) Bucureşti a inspectorilor din cadrul Serviciului Inspecţie şi Control şi Serviciului Igienă Veterinară, de plata unei sume lunare în cuantum de 3.000 lei de către fiecare inspector(reprezentând o cotizație lunară pentru formațiunea politică din care făcea parte inculpatul), plată ce s-a efectuat în perioada ianuarie – mai 2010.

Protecție pentru supermarket

În perioada noiembrie – decembrie 2011, inculpatul Zlotea Marian a pretins direct, dar a primit prin intermediul şi cu ajutorul coinculpaţilor Hofman Marius și Căileanu Dionisie, suma de 143.000 lei, de la administratorul unor supermarketuri, mita fiind disimulată prin încheierea a 2 contracte fictive de prestări servicii. Această sumă de bani a fost pretinsă și primită de inculpatul Zlotea Marian pentru a favoriza şi a proteja magazinele respective de controalele D.S.V.S.A. judeţene şi D.S.V.S.A. Bucureşti pe linie sanitar – veterinară şi siguranţa alimentelor.

În intervalul 2009 – mai 2010, în repetate rânduri,  inculpații Lupu Doina Constanţa, Hofman Marius și Podosu Mădălina Ioana au pretins şi au primit bani sau alte foloase necuvenite ori au acceptat promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea sau îndeplinirea unui act contrar privitor la îndatoririle de serviciu, cu ocazia controalelor sanitar – veterinare şi pentru siguranţa alimentelor sau în afara acestor controale efectuate la agenţii economici de pe raza municipiului Bucureşti.

De asemenea, inculpații au primit / au acceptat promisiunea de bunuri necuvenite, în scopul de a-şi trafica influenţa, intervenind în actul de control al unor subalterni, determinându-i pe aceștia să nu aplice sancţiuni ori să aplice amenzi în cuantum minim unor agenţi economici din municipiul Bucureşti.

În același mod au procedat și inculpații Hofman Iulian – Alexandru și Bejan Robert George, în perioada 2008 – mai 2010. În perioada 2008 – iunie 2010, inculpații Hofman (fostă Iancu) Andreea – Vicenția, Macarie Gabriela, Porumbel Bogdan, Drăghici Elena, Stanciu Ciprian – Ştefăniţă, Mitrana Aurica, Păuna Aida – Gabriela, Sfetcu Ionica și Dulgheriu Maria, în calitate de inspectori la Direcţia Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti, în repetate rânduri, cu ocazia controalelor sanitar – veterinare efectuate sau în afara acestor controale, dar în legătură cu funcţia şi îndatoririle de serviciu, au pretins şi au primit bani și bunuri necuvenite de la principalele supermarketuri din țară sau alți agenţi economici, pentru a îndeplini sau a nu îndeplini un act privitoare la atribuţiile de serviciu. În cauză,  a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asupra mai multor imobile și sume de bani ce aparțin inculpaților: Zlotea Marian,  Lupu Doina – Constanţa, Porumbel Bogdan, Podosu Ioana Mădălina, Sfetcu Ionica, Mitrana Aurica, Păuna Aida Gabriela, Dulgheriu Maria, Drăghici Elena, Hofman Iulian – Alexandru, Bejan Robert – George, Căileanu Dionisie și Macarie Gabriela.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Sursa: evz.ro

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2071 (s) | 35 queries | Mysql time :0.055363 (s)