News Flash:

Metodă de înşelăciune folosită de infractori

8 Septembrie 2014
898 Vizualizari | 0 Comentarii
metoda

Infractorii care folosesc metode de înşelăciune diverse, continuă încercările de a-i păcăli pe oameni. Deşi în ultima perioadă, majoritatea demersurilor infracţionale ale acestora au rămas fără succes, în acest week-end, o pensionară de 62 de ani, contactată fiind atât pe telefonul fix, cât şi pe telefonul mobil, a căzut în plasa escrocilor. O persoană necunoscută s-a recomandat a fi fiul său şi s-a plâns că fost victima unei agresiuni şi este internat în spital. Această  poveste” a determinat-o pe doamnă să cumpere un număr de 24 cartele de reîncărcare, cu credit în valoare de 25 euro fiecare, iar apoi să îi transmită codurile. În acest caz prejudiciul este de 3324 lei.

După ce a transmis codurile de reîncărcare ale cartelelor, persoana vătămată a realizat faptul că a fost înşelată. Poliţiştii continuă cercetările, în vederea identificării autorului şi tragerii acestuia la răspundere penală.

***

           Recomandăm mare atenţie la situaţiile în care ni se prezintă telefonic cazuri grave, iar apoi ni se solicită sume importante de bani. Nu acceptaţi să depuneţi bani în conturi, să înmânaţi unor persoane necunoscute bani sau obiecte de valoare sau să cumpăraţi cartele reîncărcabile şi să trimiteţi apoi codurile. Indiferent cât de urgentă este situaţia prezentată, acţionaţi calm şi nu vă lăsaţi influenţat de presiunea venită din partea celui care vă solicită acest lucru. Infractorii care încearcă să păcălească oamenii acţionează prezentând astfel de poveşti şi  îi fac pe aceştia să creadă că s-a întâmplat ceva grav, sperând că vor pica în plasa lor. Sursa: IPJ


3324 lei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1759 (s) | 28 queries | Mysql time :0.055876 (s)