News Flash:

Mihai Eminescu, sărbătorit la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”

13 Ianuarie 2017
253 Vizualizari | 0 Comentarii
Colegiul National Mihail Sadoveanu 1

Și în acest an, elevii Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani, alături de profesorii îndrumători, vor omagia, prin activități diverse, 167 de ani de la nașterea Poetului.

Fiecare oră de limba și literatura română din săptămâna 15 – 20  ianuarie va începe cu un ”moment poetic” de reamintire a operei  eminesciene, prezentat de către profesori și elevi, la toate clasele. Totodată, vor fi evidențiate, fie de către profesori, fie de către elevi, aspecte biografice și critice ale operei poetului. 

În cadrul orelor, se vor face și prezentări de referate, concursuri de traducere din creația eminesciană, în colaborare cu profesorii din catedra de limba franceză și engleză.

Pe 16 ianuarie 2017, la ora 14, în cadrul Bibliotecii, se va desfăsșura una dintre activităție dedicate poetului,  intitulată  Întoarcerea la Eminescu.  Activitatea își  propune desfășurarea unui  Atelier de creație, în care elevii talentați ai Colegiului își vor demonstra veleitățile artistice și este coordonată de profesorii implicați în acordul de parteneriat cu Liceul ”Petru Ștefănucă”, din Ialoveni, Republica Moldova. Activitatea va fi susținută și în cadrul liceului menționat, iar creațiile realizate de elevii din ambele școli vor fi publicate, ulterior, într-o broșură care se  dorește a fi un alt pas în materializarea parteneriatului dintre cele două institții de învățământ.

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1778 (s) | 24 queries | Mysql time :0.040945 (s)