News Flash:

Ministrul Educației face o promisiune de 1.000.000.000 de lei profesorilor!

17 August 2016
210 Vizualizari | 0 Comentarii
Mircea Dumitru
Mircea Dumitru, noul ministru al Educației și Cercetării, are vești bune pentru dascăli. Salariile acestora vor crește începând chiar din această vară

„Există o nouă lege a salarizării personalului bugetar, care ridică salariile mici, ale profesorilor debutanţi. Corecturile care s-au făcut prin Ordonanţă de Urgenţă vizează salariile mici. Începînd de la 1 august, cresc salariile profesorilor. Este o primă tranşă, care va fi continuată la începutul anului următor. Legea rectificării bugetare, care va fi în curînd adoptată de guvern, alocă învăţămîntului peste un miliard de lei, ceea ce duce veniturile alocate din PIB învăţămîntului la 3,80%”, a declarat Mircea Dumitru în cadrul unui interviu pentru Observator Cultural.

De la 1.200 de lei la 2.000 de lei

Se va simți acest lucru și în buzunarele profesorilor? „Se va simţi cu cîteva sute de lei în plus. Pentru învăţămîntul superior, un asistent va avea un salariu spre 2.000 de lei, de la 1.200-1.300 de lei, cît avea pînă acum. Nu va fi o creştere mare la gradele superioare, de profesor, dar creşterea de salarizare va fi importantă la cei care sînt acum la începutul carierei universitare, preparatori şi asistenţi. Sînt corecturi care au mers pe ideea că erau discrepanţe foarte mari între vîrfuri şi baza de salarizare, şi această diferenţă trebuie micşorată”, a comentat Mircea Dumitru pentru Observator Cultural.

sursa: evz.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1558 (s) | 24 queries | Mysql time :0.021859 (s)