News Flash:

Ministrul Finanțelor: NU este necesară eliminarea impozitării în cazul dării în plată

24 Mai 2016
241 Vizualizari | 0 Comentarii
credit pentru locuinte
Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a susținut, astăzi, că nu este necesară modificarea legii dării în plată, astfel încât să fie eliminată impozitarea transferului de proprietate. 

„Avem o lege, darea în plată, dezbătută în Parlament timp de peste un an. Legea a ieșit din Parlament cu aceste prevederi foarte clare. Este o lege stabilită în Parlament și nu vedem de ce să venim acum să o modificăm. În acest moment nu am înțeles rațiunea pentru care darea în plată are loc în condițiile codului fiscal actual”, a spus Dragu, citată de Agerpres.

Miercurea trecută, Anca Dragu, a declarat, la Palatul Victoria, că pentru o eventuală eliminare a impozitului pentru transferul de proprietate în cazul dării în plată este necesară modificarea Codului fiscal printr-o Ordonanță de Urgență, adăugând că trebuie analizat în ce măsură acest lucru este fezabil.

Pe de altă parte, întrebată dacă MFP a finalizat corespondența cu notarii privind impozitul pentru darea în plată, Anca Dragu a răspuns: „Am avut această comunicare cu notarii, într-adevăr. Se aplică la valoarea soldului creditului, așa cum este înțelegerea conform Codului fiscal”.

Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) a solicitat Ministerului Finanțelor Publice eliminarea impozitului în cazul dării în plată și Uniunii Naționale a Notarilor Publici diminuarea taxelor notariale cu 90%.

Potrivit acestuia, perceperea acestui impozit, care poate ajunge chiar la 10.000 de lei, reprezintă o barieră artificială și incorectă în calea deciziei debitorului de a apela la prevederile Legii privind darea în plată.

sursa: evz.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1774 (s) | 35 queries | Mysql time :0.046276 (s)