News Flash:

Moise Guran, atac la premier: "Domnul Ponta și-a găsit o altă jucărie electorală"

30 Ianuarie 2015
545 Vizualizari | 0 Comentarii
guran

Jurnalistul Moise Guran critică dur anunțul premierului Victor Ponta de zilele trecute despre eventuala reducere a TVA la toate produsele începând din 1 ianuarie 2016. Moise Guran spune că premierul României pare să fi lăsat deoparte orice fel de argumente economice, în perspectiva bătăliilor politice pe care le are de dat în propriul său partid, dar şi împreună cu acesta, în 2016.

"Domnul Ponta pare a-şi fi găsit o altă jucărie electorală, fără a înţelege că nu este de joacă cu economia. Chiar dacă ea îţi poate aduce popularitate pe termen scurt, întotdeauna există costuri, iar ele pot fi pe termen lung", scrie Moise Guran pe site-ul BiziDay.ro.

Potrivit jurnalistului, Ponta face parte dintre liderii care au impresia că economia "duduie". "TVA-ul, la fel ca şi impozitele pe salariilor, nu este o taxă cu care să te joci, nici măcar de la un an, la altul sau de la o zi, la alta", atrage atenția jurnalistul economic.

Moise Guran critică "populismul de tip economic" al premierului României.

'Astfel de chestiuni precum reducerea TVA-ului nu se stabilesc la partid, nu se stabilesc cu consultanţii politici, se stabilesc după dezbateri cu economişti, cu opinia publică şi chiar cu Opoziţia. Asta pentru că TVA-ul, la fel ca şi impozitele pe salariilor, nu este o taxă cu care să te joci, nici măcar de la un an, la altul sau de la o zi, la alta", arată jurnalistul de la TVR.

Moise Guran consideră că o reducere generală a TVA-ului, pentru toate produsele, poate stimula inclusiv importurile, caz în care singurul câştigat va fi premierul, nu şi ţara. 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1556 (s) | 35 queries | Mysql time :0.023579 (s)