News Flash:

MOTIVARE: "Dan Adamescu a încercat să influenţeze un martor esenţial". INREGISTRARE AMBIENTALĂ: ”La tine nu s-a schimbat nimic, a rămas aşa? Eu trebuie să modific declaraţia...”

11 Iunie 2014
700 Vizualizari | 0 Comentarii
adamescuarestare
Omul de afaceri Dan Adamescu încercat să influenţeze un martor esenţial din dosarul în care este anchetat, se arată în motivarea Curţii de Apel Bucureşti (CAB) prin care s-a decis arestarea preventivă a acestuia în 6 iunie, pentru că a dat mită judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa de la Tribunalul Bucureşti. Inculpatul Adamescu se află în situaţia prevăzută de art.223 alin.1 lit.b Cod procedură penală, respectiv a încercat să influenţeze un martor esenţial, relevante în acest sens fiind dialogurile interceptate în mediu ambiental pe care inculpatul le-a purtat cu mai multe persoane şi cu martora (...) din care rezultă că inculpatul - informat de martoră că urmează să se prezinte la ora 10 la DNA - a apelat personal avocaţi pentru ca martora să nu se prezinte singură, a însărcinat şoferi să efectueze transportul martorei şi a fost extrem de precaut cu privire la conspirativitatea 'ajutorului', manifestând nemulţumire şi nervozitate când i s-a părut că şoferul său dorea să aducă martora la DNA, ceea ce ar fi devoalat implicarea sa', se spune în document.

Preocuparea de a afla infomaţii din anchetă

 Judecătorul a considerat că acest comportament al lui Adamescu denotă preocuparea de a afla informaţii despre anchetă şi de a restricţiona divulgarea de către martoră a informaţiilor din interiorul grupului de firme pe care îl conduce, legate de coruperea magistraţilor.

Potrivit motivării, la data de 21 mai, ora 20,56, în contextul în care la sediul firmelor care fac parte din grupul condus de inculpat au avut loc percheziţii, acesta a contactat-o telefonic pe martoră, care i-a făcut o descriere amănunţită a documentelor ridicate de DNA.

'La tine nu s-a schimbat nimic, a rămas aşa?'

'În cadrul aceluiaşi dialog, martora a cerut să i se comunice ce are de făcut în continuare 'Şi cum procedăm?'. Inculpatul a formulat, la rândul său, o întrebare 'La tine nu s-a schimbat nimic, a rămas aşa?' iar martora a afirmat 'Eu trebuie să modific declaraţia...' Tot la data de 21.05.2014, ora 22,46, inculpatul a apelat-o pe martoră şi a solicitat informaţii care ulterior au stat la baza apărării sale la momentul audierii ca învinuit', arată judecătorul.

Magistratul a constatat că există probe din care rezultă suspiciunea că Dan Adamescu a săvârşit infracţiuni de corupţie pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani sau mai mare, iar gravitatea potenţială a faptelor presupus comise rezultată din modul şi circumstanţele de comitere justifică aprecierea că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1631 (s) | 24 queries | Mysql time :0.023858 (s)