News Flash:

Munca si frigul baga in spital cardiacii

30 Noiembrie 2012
619 Vizualizari | 0 Comentarii
cardiac
Săptămâna aceasta într-o singură zi au fost aduse cu ambulanța la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani două persoane cu infarct miocardic. Muncile de toamnă, corelate în multe cazuri cu nerespectarea tratamentului medicamentos, i-au adus pe aceștia direct pe patul de spital.

Și temperaturile scăzute au o influență negativă asupra organismului . Frigul are o influență directă asupra cordului, deoarece produce o constricție coronariană, crescând, practic, “munca” inimii.Vârtsta la care apare infarctul a scăzut considerabil pentru că obiceiurile bune au fost înlocuite cu unele foarte nocive. Conform medicului de la SAJ Pașcani, Anca Boghian, cei doi pacienți au o vârstă destul de tânără pentru o astfel de afecțiune.

„Două cazuri în aceeași zi de infarct miocardic la vârstă tânără , 45 și 49 de ani, fapt care ridică un semnal de alarmă pentru toți pacienții. Gravitatea afecțiunii impune tratament de urgență, suntem în sezonul rece și se apropie sărbătorile de iarnă când se recomandă o alimentație echilibrată și semnalarea din timp a simptomelor de alterare a stării de sănătate”, ne-a declarat dr.Anca Boghian, SAJ Pașcani.  
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1550 (s) | 36 queries | Mysql time :0.021930 (s)