News Flash:

O să iubești acest desert!

24 Aprilie 2014
818 Vizualizari | 0 Comentarii
cheesecake la pahar
Un desert delicios, care arată spectaculos și se face repede! Alex ”Teacher” Cîrțu (Hot Cooking Studio) te învață cum să faci un cheesecake la pahar. Urmărește tutorialul video!Ingrediente pentru 3 porții:

Pentru baza de biscuiți:

- 1 pachet de biscuiți digestivi

- o lingură de scorțișoară

- 2 linguri generoase de miere

Pentru compoziția de brânză:

-  200-250 g cremă de brânză mascarpone, scursă

-  3 ouă

-  50 g zahăr

-  ½ linguriță de extract de vanilie, pur

-  ½ pachet de întăritor de frișcă

Pentru sosul de fructe de pădure:

- 120 g fructe de pădure congelate

- o steluță de anason

- 2-3 boabe de ienibahar, pentru o aromă mai bogată

- 100 ml vin rosu demisec

- 2 linguri de zahăr

Mod de preparare:

-          Măcină (sau zdrobește bine) biscuiți și amestecă-i cu scorțișoara. Trage-i la tigaie pentru cca un minut, împreună cu scorțișoara, iar când s-au răcit, amestecă-i bine cu mierea.

-          Pune-i la baza paharului și apasă-i bine cu o lingură, ușor umezită în prelabil cu apă, apoi lasă la firgider, pentru 15 minute.

Compoziția de brânză:

-          Amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul și esența de vanilie la Bain Marie, pâna atinge 60 grade. Așa te asiguri că eviți posibile probleme, cum ar fi Salmonella...

-         Amestecă apoi compoziția cu mascarpone, adaugă și întăritorul de frișcă și amestecă, folosind un mixer sau un tel.

-          Toarnă compoziția peste biscuiți și lasă la frigider pentru cca o oră.

Sosul de fructe de padure:

-          Pune vinul într-o crăticioară, pe foc mic, împreună cu steluța de anason și ienibaharul și lasă-l la foc mic, să se reducă, până când alcoolul s-a evaporat.

-         Adaugă fructele de pădure și zahărul și lasă să fiarba la foc mic, până ce se încheagă.

-          Lasă să se răcească de tot (va fi mai închegat rece) și apoi pune sosul deasupra compoziției de cremă de mascarpone (dacă s-a întărit, evident) și mai lasă la frigider pentru încă o oră.

Secrete de chef:

-          Ai grijă să nu ții prea mult gălbenușurile de ou la Bain Marie, altfel vor deveni „omletă".

-          Ai răbdare pâna ce fiecare strat s-a racit și s-a închegat, altfel va fi practic imposibil realizarea straturilor ca în poză.

Poftă bună !

Urmărește tutorialul video și învață, pas cu pas, cum să faci cheesecake la pahar!

video Robert Hanciarecchef: Alex Teacher Cîrțu. Filmare realizată la Hot Cooking Studio (AFI Palace Cotroceni). Mulțumim pentru sprijin!

Vezi video AICI
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1801 (s) | 35 queries | Mysql time :0.036781 (s)