News Flash:

OFICIAL. Este CEL MAI VECHI serviciu pentru situatii de urgenta din Iasi

19 Septembrie 2014
534 Vizualizari | 0 Comentarii
Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta
In judetul Iasi sunt constituite 95 de servicii voluntare pentru situatii de urgenta. Cel mai vechi dintre toate este Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Tatarusi. Pe data de 13 mai 1951, un grup de oameni inimosi, Vasile Casuneanu – primar, Gheorghe Ciolac – secretar, Bruma Constantin, Ilisoaia Gheorghe, Alexa Neculae, Birleanu Vasile, Gitlan Vasile, in frunte cu Dumitru Anita, au infiintat "Formatia voluntara de paza contra incendiilor a Comunei Tatarusi". Astazi, in 2014, dupa 63 de ani functioneaza sub denumirea de Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Tatarusi. Drept marturie sta "Drapelul de lupta a Formatiei Voluntare de paza contra incendiilor a Comunei Tatarusi".
Din cei 63 de ani de existenta a Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al Comunei Tatarusi, Dumitru Anita a condus aceasta formatie ca sef timp de 41 ani (1951 – 1992) urmand Junca Aurel si Isticioaia Ion. De–a lungul timpului Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al Comunei Tatarusi a obtinut rezultate deosebite atat in lupta de prevenire si stingere a incendiilor cat si la concursurile profesionale organizate la nivel judetean si national. Marturie in acest sens stau diplomele si trofeele expuse la Remiza P.S.I Tatarusi. Seful "Formatiei voluntare de paza contra incendiilor al Comunei Tatarusi" supranumit "generalul", in uniforma primita de la Gen. Titu Pamfil Comandantul Comandamentului de Pompieri din Romania, sta si acum si "priveste" din tabloul de pe perete, cu ochi critic, cum bravii voluntari salveaza vieti, mandru fiind de urmasii sai.
O impresionanta si frumoasa galerie de fotografii, cupe si uniforme sta si acum dovada celor 63 de ani de existenta si lupta pentru binele cetatenilor. Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al Comunei Tatarusi este unul din serviciile ce detine o autospeciala de interventie la incendiu, primaria comunei sprijinind serviciul cu materialele necesare bunei desfasurari a activitatii. Activitatea de prevenire nu pune probleme pompierilor voluntari, deoarece localnicii inteleg rostul ei si colaboreaza. In fiecare toamna si primavara, pompierii voluntari efectuaeaza controale la gospodariile din comuna, discutand cu satenii si ii indruma in vederea respectarii masurilor de prevenire a incendiilor. Astfel, pompierii voluntari din comuna nu au doar intelegere din partea consatenilor lor, ci si admiratie, serviciul continuand traditia de generatii in slujba oamenilor, ca parte integranta din viata comunitatii.
Cetatenii care doresc sa devina voluntari, sunt invitati sa se alature campaniei "Vreau sa fiu voluntar !" si sa se adreseze consiliilor locale in subordinea carora sunt constituite serviciile voluntare. Aici voluntarii vor beneficia de instruire practica si teoretica, astfel incat comunitatea sa se poata baza pe ei. Vino si tu alaturi de ei! Alatura-te campaniei "Vreau sa fiu voluntar!" si du mai departe traditia inaintasilor tai!

iasi tatarusi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1686 (s) | 35 queries | Mysql time :0.026223 (s)