News Flash:

Orice restanțe la întreținere, executate silit direct, după noua lege

28 Noiembrie 2016
189 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6480 RON (0.0000)
USD: 4.0896 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
blocuri

Dacă aveți restanțe la întreținere pe care nu le-ați achitat de câteva luni, legea dă dreptul asociației de proprietari să vă execute silit, potrivit legii 225/2016. Asta înseamnă, că puteți rămâne fără bunurile din casă sau chiar fără casă, în cazul în care asociația de consideră că nu își poate recupera altfel restanțele pe care le aveți.

Legea 225 pe 2016 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006 a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat deja în vigoare. Astfel că, la articolul 42 s-a mai adăugat un alineat care spune că „factura emisă pentru serviciile de utilităţi publice constituie titlu executoriu”. Asta înseamnă că puteți fi executați silit fără să mai ajungeți în instanță.

Legea devine și mai severă, pentru că, după noua lege, locatarul nu mai are 20 de zile la dispoziție să își plătească facturile, ci doar 15 zile. Tot articolul 42 din lege vine cu această modificare dar la alineatul 9. „Factura pentru serviciile furnizate/prestate se emite cel mai târziu până la data de 15 a lunii următoare celei în care prestaţia a fost efectuată. Utilizatorii serviciilor de utilităţi publice, persoane fizice sau juridice, sunt obligaţi să achite facturile reprezentând contravaloarea serviciilor furnizate/prestate în termenul de scadenţă de 15 zile de la data emiterii facturilor; data emiterii se înscrie pe factură. Termenul de scadenţă privind plata facturii se ia în calcul începând cu data emiterii facturii”, se menționează în lege.

Aici ar putea fi o cale de atac pentru cei care riscă să fie executați silit pentru că, foarte puține sunt asociațiile de proprietari care afișează până în data de 15 costurile la întreținere. De asemenea, proprietarii pot contesta facturile dacă consideră că există costuri mult prea ridicate.

Dezvoltatorii, obligați să pună apometre

„La proiectarea şi realizarea imobilelor condominiale, indiferent de destinaţie, racordate la reţelele publice de distribuţie, este obligatorie dotarea acestora cu sisteme de măsurare-înregistrare a consumurilor atât pentru întregul imobil, cât şi pentru fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie din imobil, în vederea asigurării condiţiilor pentru individualizarea consumurilor şi încheierea unor contracte individuale”, se arată la alineatul 7 din art. 42.

sursa: libertatea.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1527 (s) | 35 queries | Mysql time :0.035707 (s)