News Flash:

Paciente din judetele invecinate aleg sa nasca la Pascani

9 Ianuarie 2012
1811 Vizualizari | 0 Comentarii
Costica Panzaru
Anul 2011 a adus un plus de nasteri la Spitalul Municipal Pascani (SMP), comparativ cu anii anteriori. Potrivit managerului unitatii medicale, dr. Costica Panzaru, in 2011 s-au inregistrat 967 de nasteri la spitalul pe care-l conduce. „Avem un plus de 110 nasteri fata de ultimii trei ani. Aceasta crestere este un factor benefic pentru comunitate, dar si pentru spital. Plusul de nasteri, fata de anii anteriori, nu s-a facut datorita populatiei din zona Pascaniului, ci datorita pacientelor din judete invecinate. Ma refer aici la paciente din Suceava, Neamt, Bacau, Botosani. Plus ca tot mai multe paciente din Iasi au ales sa nasca la noi”, a declarat managerul Costica Panzaru, dr. ginecolog la Spitalul Municipal.

Motivul pentru care tot mai multe femei din judetele arondate aleg sa fie tratate la unitatea medicala din Pascani este cunoscut de Panzaru. „Aleg acest spital datorita profesionalismului echipei medicale de aici, dar si datorita conditiilor medicale de calitate pe care-l oferim. In alte spitale, pacientele sunt nevoite sa vina de acasa cu sarsanaua, dar, aici, noi le oferim tot ce au nevoie. Nu le trebuie nimic. Avem conditii de cazare destul de confortabile si de calitate, dispun de toate drepturile pentru medicamente etc. Merg in alte spitale si observ ca nu se compara cu ce gasesc la Pascani”, a explicat fanfaronul Panzaru.

12 recoltari de celule stem

De la un an la altul cresc si recoltarile de celule stem la Spitalul Municipal Pascani, ajungandu-se in 2011 la 12 asemenea interventii. Celulele se recolteaza din cordonul ombilical, chiar la nasterea copilului. Acestea sunt celule primare comune cu toate celulele din organism care isi pastreaza abilitatea de a se innoi singure prin divizare si se pot diferentia intr-o mare varietate de tipuri de celule. Potentialul de utilizare a celulelor stem este destul de mare la ora actuala, fiind utilizate in peste 70 de boli.

smp suceava neamt bacau botosani costica panzaru panzaru celule stem
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1669 (s) | 35 queries | Mysql time :0.032693 (s)