News Flash:

Păşcăneni cu venituri mici nemulţumiţi că nu au primit toți tichetele sociale înaintea Paştelui

19 Aprilie 2012
821 Vizualizari | 0 Comentarii
tikete sociale
Scandal în faţa Primăriei Paşcani din cauza tichetelor sociale oferite cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Persoanele cu venituri mici care nu au primit acest ajutor din partea administraţiei locale s-au adunat astăzi pentru a cere lămuriri. În şedinţa de CL din luna februarie, consilierii au aprobat proiectul iniţiat de primarul Grigore Crăciunescu, prin care pachetele cu alimente distribuite populației în pragul sărbătorilor să fie înlocuite cu tichete sociale.

Astfel, pachetul cu alimente primit înainte de către cei care solicitau un ajutor a fost înlocuit, după cum au aprobat consilierii, cu un tichet social de 100 lei, utilizat pentru procurarea de alimente sau medicamente.

„Trebuia să primim nişte bonuri pentru alimente, în loc de pachete pentru Paşte, cei care suntem cu ajutorul social şi nu avem alt venit. De joi ni s-a tot promis, am venit şi ieri şi azi iar domnul Hariga nu vine să lămurească lumea. Am ca venit doar ajutorul social 125 lei, nu lucrez. Am cumpărat medicamente în valoare de 100 lei, cu bani împrumutaţi, plus că am doi copii cu handicap”, ne-a spus Minodora Oşlobanu.

„Îmi trebuie şi mie tichetele, sunt bolnavă. Nu am nici un ban, stau cu chirie, nu am primit nici bonuri pentru reţete, nici pentru pachet. Eu sunt casnică, numai cu ajutor social trăiesc. Soţul meu este la pat, paralizat după un accident cu motoscuterul”, ne-a declarat Elena Petroaia.

„Li s-au dat bonuri doar la cei care au făcut cerere. Ştiam că cei care au ajutor social nu trebuie să facă cerere. Nu am primit nici un bon”, ne-a spus Maria Arcea.

Primarul Grigore Crăciunescu ne-a precizat că din banii aprobaţi de consilierii locali aproximativ 170 de familii nevoiaşe au primit aceste tichete sociale în prag de sărbători. Chiar dacă există foarte multe familii în această situţie, nu există bani la buget pentru a mai cumpăra tichete.

„Până la Sărbătorile Pascale erau în jur de 170 de familii care primeau pachete cu alimente. În şedinţa de CL am fost criticat că eu cumpăr aceste alimente în valoare de aproximativ 30.000 lei preferenţial de la nu ştiu ce firme protejate de mine. Ca să nu mai am discuţii am solicitat CL să aprobe ca în loc de pachete să distribuim tichete sociale. S-au distribuit acelor familii pe care noi le avem în grijă de patru ani de când sunt eu primar. Am cerut CL să-mi aloce pentru ajutoare de urgenţă 100.000 lei, iar CL a tăiat tot, mi-a lăsat 30.000 lei, iar cu aceşti bani am cumpărat tichete pentru acele familii defavorizate. Există foarte mulţi oameni care au nevoie de ajutor, dar nu există bani în buget pentru a cumpăra tichete. Din nou se creează o situaţie falsă indusă de consilierii PSD, prin faptul că nu vreau să dau tichete. Eu personal aş da tichete la cele peste 2000 de familii care au venituri în jur de 500 lei. Dacă o să avem bani mai mulţi o să dăm bani şi la ceilalţi care sunt necăjiţi. Totul se datorează domnului consilier Dumitru Pantazi care nu are alt obiectiv decât să ajungă în Primărie ca şi primar pentru a-şi acoperi o serie de fărădelegi pe care le-a făcut în decursul timpului. El a solicitat consilierilor PSD să nu voteze bugetul aşa cum l-am propus eu pentru ca să-mi taie toate veniturile, să nu pot face ca oraşul să meargă mai departe. Domnul Pantazi de dragul funcţiei de primar sacrifică totul, nu-l interesează nimic, singurul ţel este Primăria”, ne-a declarat Grigore Crăciunescu, primarul municipiului Paşcani.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1691 (s) | 35 queries | Mysql time :0.030125 (s)