News Flash:

Pascanenii ar putea plati mai scump apa potabila

13 Februarie 2012
812 Vizualizari | 0 Comentarii
Bogdan Alexa
Peste doua zile se va pune din nou in discutie proiectul de hotarare privind delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu apa si de canalizare catre SC Prest Serv Apa SA Pascani. Proiectul impune plata unei taxe de redeventa care ar urma sa se regaseasca in facturile pascanenilor, deci, altfel spus, ar creste pretul pentru un metru cub de apa. Potrivit concluziilor si recomandarilor studiului de oportunitate referitor la delegarea serviciului public de alimentare cu apa si de canalizare al municipiului Pascani, valoarea lunara a redeventei este de 134.451,41 lei.

La dezbaterea proiectului din sedinta de vineri a Consiliului Local, consilierul PSD Bogdan Alexa a fost singurul care s-a opus vehement adoptarii. “La contractul de delegare trebuie revizuit articolul 11. Concesionarul are dreptul sa includa valoarea redeventei in pretul de facturare in functie de gradul de suportabilitate a populatiei. Nu consider ca este necesar ca aceasta taxa de redeventa sa fie inclusa in factura oamenilor. Deci, ar trebui, totusi, sa se prezinte acele solutii ca taxa respectiva sa fie suportata de societate”, a spus presedintele Comisiei Juridice a CL, social-democratul Bogdan Alexa.

Primarul Grigore Craciunescu a explicat ca trebuie aprobat proiectul pentru realizarea acelui fond de Întretinere, Înlocuire si Dezvoltare (IID), ce ar fi folosit pentru achitarea unor imprumuturi. De precizat faptul ca, in cazul in care s-ar vota proiectul, va creste pretul apei potabile si canalizarii cu 0,65 lei plus TVA pentru fiecare metru cub. Miercuri se va decide daca alesii locali vor fi de acord cu impovararea populatiei in aceasta perioada de criza.

pascani psd bogdan alexa grigore craciunescu metru cub
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1558 (s) | 24 queries | Mysql time :0.028559 (s)