News Flash:

Placinta cu mac si lamaie

10 Mai 2016
223 Vizualizari | 0 Comentarii
placinta
Ingrediente:

Pentru aluat:
400 gr faina de grau
25 gr drojdie proaspata
50 gr zahar pudra
250 ml lapte
sare
100 ml ulei de gatit

Pentru umplutura:
200 gr seminte de mac
150 gr zahar pudra
125 ml apa
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita scortisoara
1 ou
putin susan

Ingrediente:

Aluat:
1. Dizolva drojdia si zaharul in jumatate de cantitate de lapte.
2. Pune drojdia dizolvata intr-un lighean mai mare si adauga restul de lapte, sarea, faina si uleiul. Framanta, acopra aluatul si lasa-l intr-un loc caldut circa o ora.

Umplutura:
3. Pune apa cu zaharul la fiert.
4. Amesteca scortisoara cu semintele de mac si cu coaja de lamaie.
5. Pune mixul in sirop, amesteca pentru a se omogeniza si opreste focul dupa ce apa s-a cam evaporat.

6. Imparte aluatul in mai multe bucatele. Trece cu sucitorul peste fiecare ca sa le transformi in foi mai subtiri.
7. Pune in mijlocul fiecarei foi 2-3 linguri de umplutura, apoi prinde marginile foarte bine.
8. Taie placinta astfel formata cu un cutit, ca-n imaginea de mai jos.
9. Intoarce putin fiecare "petala" din placinta.
10. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, pune placintele in ea, unge-le cu ou batut, presara susan si baga-le in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 15-20 de minute.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1987 (s) | 24 queries | Mysql time :0.058500 (s)