News Flash:

Poți să primești 50 de lei pe lună pentru copil. Află CAND ȘI CARE SUNT CONDIȚIILE!

1 Februarie 2016
431 Vizualizari | 0 Comentarii
copii

Familiile sărace vor primi un ajutor în plus de la stat – de 50 de lei pe lună-, pentru a-și duce copiii zilnic la grădiniță, în baza unei legi care tocmai a intrat în vigoare. În practică, însă, acest ajutor ar putea întârzia, pentru că autorităţile locale nu au pregătit listele cu potenţialii beneficiari. Iar la nivel central, încă nu e clar cum va arăta tichetul pentru acordarea acestui ajutor.

Astfel, pentru fiecare copil se vor acorda tichete sociale în valoare de 50 de lei/lună, ce vor putea fi folosite de părinți pentru a cumpăra mâncare, haine și rechizite. Legea a intrat în vigoare la 31 ianuarie 2016.

Pentru a putea beneficia de stimulentele educaționale oferite de stat copiilor din familii sărace, trebuie să îndeplinești urmatoarele condiții:

  • vârsta minimă a copilului să fie de trei ani, împlinită oricând pe parcursul anului școlar curent;
  • copilul să nu aibă mai mult de șase ani, vârsta împlinită după data de 1 septembrie a anului școlar curent;
  • venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o singura persoană.

Primirea tichetelor sociale este condiționată de prezența la grădiniță. Astfel, copilul va trebui să fie prezent zilnic, cu excepția absențelor motivate (de scutiri medicale sau învoiri scrise de părinți). Învoirile scrise de părinți pot fi pentru maximum 3 zile pe lună, iar pe total împreună cu scutirile medicale nu trebuie să depășească 50% din totalul zilelor de grădinița. Doar în caz excepțional, o singura dată într-un an școlar, copiii vor putea beneficia de tichete sociale și dacă în luna monitorizată au lipsit mai mult de jumătate din zilele de grădiniță, din motive medicale.

Statul estimează că va cheltui aproape 40 de milioane de lei pe an cu tichetele sociale, care ar putea ajunge la 110.000 de copii. Legea 248/2015 fusese publicată la începutul lunii noiembrie 2015, dar normele de aplicare au fost adoptate de Guvern, prin Hotărâre, săptămâna trecută şi publicate în Monitorul Oficial.

sursa: libertatea.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1893 (s) | 35 queries | Mysql time :0.054016 (s)