News Flash:

Premieră: Legumicultorii romani s-au asociat. Vor vinde direct către retaileri

19 Iunie 2014
789 Vizualizari | 0 Comentarii
legume

Pentru prima dată de la apariţia comerţului modern în România, un grup format din peste 200 de fermieri grupaţi într-o asociaţie vor livra legume româneşti direct către marile lanţuri de retail. 

 Legumele şi fructele produse în România vor ajunge în următoarea perioadă direct în supermarketuri şi hipermarketuri, în urma iniţiativei unui producători locali care şi-au înfiinţat o asociaţie. Astfel, în jur de 200 de legumicultori mici şi mijlocii  din zona de sud a ţării vor livra direct către marile magazine, printr-un program denumit "Dor de Gust" ce urmează a fi lansat oficial săptămâna viitoare.

Programul, care a apărut ca un răspuns la cererea tot mai mare de produse autohtone pe piaţă, a fost gândit în luna decembrie a anului trecut şi are ca obiectiv comercializarea directă a produselor aparţinînd fermierilor din mai multe bazine legumicole ca de exemplu Vidra, Izbiceni,Dracea, Nuci, Lunguleţu, Gheorghe Dojsa sau Măriuţa.

Până acum, Asociaţia Cultivatorilor de Legume şi Centrul de Comunicare al Fermierilor din România, iniţiatorii programului, au derulat o campanie de informare a producătorilor din aceste zone, în vederea constituirii unor grupuri care să asigure livrarea către magazine a unor cantităţi mari de produse. Totodată, s-au creat mecanisme de management astfel încât produsele să respecte condiţiile impuse de retaileri atât sub aspect calitativ cât şi cantitativ, dar şi privid trasabilitatea, controlul, sortarea, ambalarea şi transportului produselor.

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1566 (s) | 35 queries | Mysql time :0.021617 (s)