News Flash:

Primaria atrage atentia asupra amenzilor mari la care sunt supuse asociatiile de proprietari care nu respecta legea

17 Februarie 2016
429 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7564 RON (+0.0039)
USD: 4.1881 RON (+0.0009)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Asociatii

În condiţiile în care au fost semnalate probleme privind cazuri de degradare a aspectului exterior şi a structurii de rezistenţă a  blocurilor de locuinţe, ce pot pune in pericol siguranţa persoanelor şi a bunurilor, Primăria Municipiului Pascani, prin Compartimentul Asociaţii de Proprietari, aduce la cunoştinţa obligativitatea luării tuturor măsurilor ce se impun în vederea menţinerii în stare de siguranţă a clădirilor.

" Astfel, conform art. 12 din HG 1588/2007 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007, proprietarii au obligaţia  să ia măsuri în cadrul asociaţiei, pentru modernizarea, consolidarea, reabilitarea termică, precum şi pentru creşterea performanţei energetice a clădirii, după caz, potrivit prevederilor legale şi să achite cota-parte din costurile aferente. Indiferent de natura intervenţiilor, se va avea în vedere menţinerea aspectului armonios şi unitar al întregii clădiri. În clădirile afectate de seisme, proprietarii au obligaţia de a lua de urgenţă măsuri pentru consolidare, conform prevederilor legale în vigoare, lucrările de reparaţii, intervenţii, se vor executa cu personal autorizat, potrivit legii;

 Proprietarii, membri ai asociaţiei de proprietari au obligaţia conform art.27 din Legea nr.10/1995- cu modificările şi completările ulterioare privind calitatea în construcţii, de a efectua la timp lucrările de întreţinere şi de reparaţii care le revin în cadrul asociaţiei de proprietari, prevăzute conform normelor legale în cartea tehnică a construcţiei şi rezultate din activitatea de urmărire a comportării în timp a construcţiei.

 În caz contrar, conform art. 56 din Legea 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi  funcţionarea asociaţiilor  de proprietari, neluarea de către proprietari, de către asociaţia de proprietari sau de către comitetul executiv al asociaţiei de proprietari a tuturor măsurilor necesare pentru repararea şi menţinerea în stare de siguranţă a clădirii pe toată durata existenţei acestora, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 - 3.000 lei", precizeaza purtatorul de cuvant al Primariei Pascani, Cristian Menegon.

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1614 (s) | 24 queries | Mysql time :0.024515 (s)