News Flash:

Primaria Pascani in criza financiara din cauza datoriilor uriase acumulate in ultimii 4 ani de zile. Curtea de Conturi urmeaza sa preia controlul asupra bugetului local

4 Iunie 2012
472 Vizualizari | 0 Comentarii
DSC00139
Situatie fara precedent in adminsitratia locala. Primaria Municipiului Pascani a ajuns in situatia de criza financiara din cauza datoriilor foarte mari pe care le are. Anuntul a fost facut, astazi 1 iunie 2012, in cadrul unei conferinte de presa chiar de secretarul unitatii, Mircea Zuzan. El a pus la dispozitia ziaristilor un raport intocmit inca de la sfarsitul lunii martie a.c. , din care reiese ca Primaria Pascani a acumulat, in ultimii 4 ani de zile, datorii de peste 300 de miliarde de lei vechi, la care s-ar adauga alte obligatii izvorate din hotararile judecatoresti, de 10, 5 miliarde de lei vechi.

Conform secretarului, raportul ar fi trebuit discutat, pana acum, in cadrul Consiliului Local pentru luarea unor masuri radicale, de achitare a datoriilor, insa edilul sef a ascuns acesta situatie. Zuzan a mai spus ca, in conformitate cu prevederile legale, situatia de criza financiara se declara atunci cand unitatea administrativa are datorii neachitate mai vechi de 90 de zile care depasesc 15% din bugetul anual.

Cum bugetul Pascaniului este de aproape 600 de miliarde de lei se poate spune ca Primaria a depasit de doua ori pragul maxim al datoriei publice. In aceste conditii daca va fi declarata situatia de criza financiara administrarea banilor publici va fi preluata de catre un specialist al Curtii de Conturi, primarul, in calitate de ordonator principal de credite, ramanand cu prerogative extreme de limitate in acest sens.

Zuzan: Primarul Craciunescu a premeditat falimentarea Pascaniului

Secretarul Zuzan a explicat si motivele pentru care s-a ajuns in acesta situatie . El a spus ca principalul responsabil este chiar primarul Grigore Craciunescu pentru ca a refuzat sa puna in practica o serie de hotarari aprobate de Consiliul Local, care ar fi putut reabilita situatia financiara a municipiului Pascani.

Printre ele se afla neexecutarea hotararii cu privire la plata cu prioritate a datoriilor catre scoli ceea ce a dus la executarea silita a mai multor directori de insitutiii precum si nerespectarea hotararii privind inventarierea arieratelor si includerea lor la plata, conform legii, in bugetele pe anul 2011 si 2012. Mai mult secretarul Zuzan sustine ca edilul sef a premeditat falimentarea regiei locale de termoficare prin neplata facturilor si subventiei la caldura si ca aceeasi strategie se urmareste si la societatea de apa si canal. O alta hotarare pe care primarul Craciuenscu a refuzat sa o respecte a fost cea cu privire la scutirea de la palaa impozitelor locale restante, a beneficiarilor de ajutoare sociale a caror plata a fost blocata tocmai din cauza acestor datorii.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4670 (s) | 35 queries | Mysql time :0.035406 (s)