News Flash:

PROCURORUL FUGAR Nelu Carpen a fost PRINS IN LONDRA. Este condamnat la şase ani de închisoare pentru FAPTE DE CORUPŢIE

31 Octombrie 2014
722 Vizualizari | 0 Comentarii
nelu
Poliţia Română a anunţat că un bărbat căutat la nivel internațional de autoritățile române pentru luare de mită, trafic de influență și dare de mită, a fost depistat la Londra în urma cooperării cu autoritățile judiciare din Marea Britanie. Oficiali din IGPR au precizat, pentru EVZ, că este vorba despre Nelu Carpen, fost prim-procuror al Parchetului Buftea, condamnat, anul acesta, la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru luare de mită, trafic de influență și dare de mită, fapte comise în perioada 2009-2010.

În urma cooperării judiciare internaționale între autoritățile de aplicare a legii din România și Marea Britanie, joi, 30 octombrie, a fost arestat, la Londra, Nelu C., urmărit internațional de Biroul Național INTERPOL, transmite Poliţia Română.

Nelu Carpen a fost condamnat, definitiv, de Curtea de Apel Brașov, în anul 2014, la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru luare de mită, trafic de influență și dare de mită, fapte comise în perioada 2009-2010.

Arestarea celui în cauză a fost posibilă datorită cooperării dintre Biroul Național INTERPOL București, Parchetul Curții de Apel Brșov, I.P.J. Ilfov și Biroul Atașatului de Afaceri Interne din cadrul Ambasadei României la Londra cu autoritățile de aplicare a legii din Marea Britanie.

Acesta va fi prezentat magistraților britanici care urmează să se pronunțe asupra mandatului european de arestare.

Trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie

Nelu Carpen a fost condamnat definitiv de instanţa supremă, în 10 iunie, la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzat de fapte de corupţie, transmite mediafax.ro.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apelul lui Carpen formulat împotriva deciziei din 10 februarie 2012 a Curţii de Apel Braşov, care l-a condamnat pe fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Buftea la şase ani de închisoare cu executare.

Din pedeapsa lui Nelu Carpen va fi scăzută durata reţinerii şi arestării preventive, respectiv din 23 aprilie 2010 până în 25 noiembrie 2010.

În acelaşi dosar, instanţa supremă a respins, ca nefondate, apelurile declarate de avocatul Adrian Richartt Zamfirachi, Mihail Vişan, Gheorghe Cojocaru, Aurică Sterea, Marian Cazacu, Marian Cărbunaru şi Aurelia Cărbunaru împotriva aceleiaşi sentinţe. În cazul avocatei Ileana Claudia Gîlceavă, instanţa supremă a dispus ca aceasta să execute pedeapsa de trei ani de închisoare. Curtea de Apel Braşov dispusese suspendarea executării pedepsei. Totodată, judecătorii instanţei supreme au luat act de retragerea apelurilor declarate de Daniel Niţu, Gigi Alexandru Lovasz şi Adriana Gheorghe.

Mii de euro mită

Procurorii DNA i-au trimis în judecată în iulie 2010 pe fostul şef al Parchetului Judecătoriei Buftea Nelu Carpen şi pe alte 12 persoane acuzate de fapte de corupţie, printre care doi avocaţi din Baroul Bucureşti şi un judecător la Judecătoria Buftea, pentru constituire de grup infracţionat organizat, dare şi luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri oficiale, respectiv complicitate la unele dintre aceste infracţiuni. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada octombrie - decembrie 2009, Nelu Carpen, în calitate de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, a pretins, prin intermediul avocatei Claudia Ileana Gîlceavă, 4.000 de euro de la două persoane, dintre care una era cercetată într-un dosar penal aflat pe rolul DNA, pentru a facilita dispunerea unei soluţii de netrimitere în judecată în acea cauză. Anchetatorii au mai stabilit că, în cursul anului 2009, Nelu Carpen, împreună cu avocata Gîlceavă, ar fi pretins şi primit de la o persoană 3.000 de euro, spunând că pot interveni pe lângă procurori de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti pentru a urgenţa procedurile judiciare şi a obţine o soluţie favorabilă într-un dosar penal aflat pe rolul acestei unităţi de parchet. Sursa: evz.ro

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1581 (s) | 24 queries | Mysql time :0.027308 (s)