News Flash:

Profesorii de la Scoala Speciala Pascani au participat la un curs de perfectionare in orasul Reggio, Italia

3 Noiembrie 2014
993 Vizualizari | 0 Comentarii
Profesori
În perioada 26 octombrie - 1 noiembrie 2014 un grup de 7 profesori de la Școala Gimnazială Specială Pașcani s-au deplasat în Italia, orașul Reggio Emilia pentru a participa la un curs de perfecționare organizat de Progetto Crescere. Acest stagiu de perfecționare reprezintă o activitate din proiectul Erasmus+ „Realizarea dimensiunii europene a școlii prin integrarea de modele europene în școlarizarea copilului cu dizabilități” cu ID 2014-1-RO01-K101-001402. Grupul de profesori a fost compus din cadre didactice care lucrează cu copii cu cerințe educaționale speciale, specialiști în psihopedagogie specială, kinetoterapie, psihologie, logopedie, profesor educator.
Progetto Crescere, furnizorul de curs, este o organizație non-guvernamentală ce oferă servicii de formare pentru adulți în domeniul persoanelor cu nevoi speciale, dar și de diagnoză și terapii pentru copiii cu cerințe educative speciale (CES). Timp de o săptămână grupul de profesori a participat la cursul „Nevoi speciale și probleme de învățare; cum ne descurcăm cu ele? Experiențe teoretice și practice.” 
Alături de grupul de la școala noastră au mai participat la curs doi specialiști din Suedia care ne-au furnizat informații prețioase cu privire la modelul suedez de învățământ, model recunoscut ca unul dintre cele mai eficiente în integrarea copiilor cu CES.
Obiectivul atins din proiect este de a acumula informații referitoare la sistemul italian de incluziune a copiilor cu dizabilități în școlile publice, metodele și mijloacele de învățământ folosite de specialiști în vederea dezvoltării și perfecționării serviciilor educaționale, terapeutice și integrative oferite de școală.
Următoarea mobilitate prevăzută în proiect este în Spania, în orașul Alcala de Henares, în perioada 12-23 aprilie 2015, unde un grup format din 8 specialiști vor participa la cursul „Coaching in educational context to reduce early school leaving”  organizat de către Cervantes Traning Alcala.

gabriela nedelcu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1386 (s) | 24 queries | Mysql time :0.023338 (s)