News Flash:

PROGNOZA METEO 19 februarie. Ploi slabe în toată ţara

18 Februarie 2016
316 Vizualizari | 0 Comentarii
prognoza meteo
Vineri, deşi valorile termice vor continua să scadă uşor, ele se vor menţine mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade. Cerul va prezenta înnorări în toată ţara şi temporar va ploua slab, pe arii relativ extinse. La munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate, îndeosebi în zona montană.

În Capitală, tot o vreme închisă şi trecător, va ploua slab sau va burniţa. Maxima zilei va fi de, 6...7 grade.

La munte, cerul va prezenta înnorări şi temporar vor fi precipitaţii mixte, iar vântul va fi moderat, cu intensificări temporare, mai ales în zona înaltă. Temperatura aerului va scădea faţă de ieri. La amiaza va fi 4 grade la Păltiniş, 6 grade la Preadeal, 1 grad la Semenic, 3 grade la Sinaia, 4 grade la Arieşeni şi 1 grad pe Vf. Toaca din masivul Ceahlău.

Sâmbătă, temperatura aerului încă mai scade. Ca urmare, precipitaţiile trec tot mai mult în ninsoare, însă ele nu vor acoperi decât arii restrinse. Vântul va avea în continuare intensificări. În schimb duminică, temperatura este în creştere. În prima parte a zilei, pe arii restrinse, vor fi precipitatii slabe mixte, dar în restringere noaptea.

Cer noros şi plouă slab pe arii extinse în regiunile intracarpatice. La munte, vor fi şi lapoviţe şi ninsori. Temperatura mai scade puţin dar este tot ridicată pentru data la care suntem: 8 grade la Timişoara, 9 la Oradea, 12 la Baia Mare, 11 la Cluj si 10 la Sibiu si Brasov.

Nici în sudul ţării astăzi nu vedem soarele. Plouă peste tot, dar sunt aşteptate cantităţi însemnate de apă. Maximele zilei, in general între 5 si 7 grade, sunt în apropierea mediilor climatologice.

În Dobrogea, vreme asemănătoare, închisă şi cu ploi slabe răzleţe. 5 grade maxima la Tulcea si 6 la Constanţa.

Plouăşi Moldova, pe arii extinse dar neînsemnat cantitativ. Temperatura este în scădere, la amiază vor fi valori în general intre 3 si 5 grade, valori normale pentru această dată.

VREMEA PE 2 ZILE

Sâmbătă, vremea va fi în general închisă în jumătatea de nord a ţării şi va ploua pe arii extinse, iar în Moldova, Maramureş vor fi şi lapoviţe şi ninsori. La munte vor predomina ninsorile. În restul ţării, cerul va avea înnorări temporare, iar ploile se vor semnala pe spaţii restrânse, mai ales în Dobrogea. Vântul va avea intensificări în zona montană şi în sud-vestul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade la Suceava si Iasi şi 12 grade la Drobeta Turnu Severin.

În Bucureşti, este posibil să plouă slab. Dimineaţa, 0...2 grade şi la amiază, 9...10 grade.

Duminică vremea va intra într-un proces de încălzire. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în Baia Mare şi 13 grade la Drobeta Turnu Severin. Va ploua local în jumătatea de nord şi izolat în restul teritoriului, iar în primele ore ale zilei, pe spaţii restrânse vor mai fi precipitaţii mixte în Maramureş, Crişana, Transilvania şi la munte. Vântul va avea intensificări la munte. Dimineaţa, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

sursa: realitatea.net
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1733 (s) | 35 queries | Mysql time :0.030474 (s)