News Flash:

PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMANI. Vreme răcoroasă, cu ploi în cea mai mare parte a ţării

23 Iunie 2014
457 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6975 RON (+0.0085)
USD: 4.1192 RON (+0.0066)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
ploaie
PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Meteorologii nu au veşti prea bune pentru sfârşitul lunii iunie, începutul lunii iulie. În intervalul 23 iunie - 6 iulie, vremea va fi destul de capricioasă. Zilele călduroase vor alterna cu vremea ploioasă şi rece.
 
BANAT

Primele două zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu o medie a valorilor maxime de 28-29 de grade. La mijlocul săptămânii, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 22-24 de grade, vremea devenind răcoroasă. Apoi, din 28 iunie până spre sfârşitul intervalului de prognoză vor fi variaţii termice, dar nu semnificative, media maximelor oscilând în general în jurul valorilor climatologic specifice, respectiv 27-28 de grade, dar cu posibilitatea unor valori în jurul a 30 de grade în ultimele zile. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, valorile fiind în scădere în partea a doua a acestei săptămâni, spre o medie de 11-12 grade, menţinându-se apoi relativ constante, apropiate de valorile multianuale.

Va ploua îndeosebi în intervalul 24-27 iunie, când sunt de așteptat și averse importante cantitativ.

CRIŞANA

Vremea relativ răcoroasă va caracteriza în general prima parte a intervalului de referinţă, astfel că media maximelor termice va fi de 22-24 de grade, mai ridicată doar în prima zi. Din data de 28 iunie se estimează o creştere a temperaturilor, către o valoare ce va oscila în jurul unei medii de 26 de grade, apropiată de cea climatologic specifică sfârşitului de iunie şi începutului de iulie. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceea
şi evoluţie, valorile fiind destul de modeste în prima săptămână (medii de 10-13 grade), apoi în creştere uşoară.

Va ploua îndeosebi în intervalul 24-27 iunie, când sunt de așteptat și averse importante cantitativ.

TRANSILVANIA

Primele două zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, în specialîn sud-vestul regiunii, cu o medie a valorilor maxime de 25-26 de grade. La mijlocul săptămânii, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 20 de grade, cu valori chiar mai modeste în nordul şi în estul zonei. Apoi, din 28 iunie până spre sfârşitul intervalului de prognoză vor fi variaţii termice destul de mici, maximele oscilând în general în jurul valorilor climatologic specifice, respectiv 24-26 de grade, în medie. Mediile termice nocturne vor fi destul de modeste, cu precădere în partea de nord şi de est a regiunii, valorile fiind în general de 11-12 grade, dar cu nopţi chiar mai răcoroase la sfârşitul primei săptămâni de prognoză.

Instabilitatea atmosferică destul de pronunţată va determina, îndeosebi în perioada 24-26 iunie
şi în jurul datei de 1 iulie, ploi frecvente ce pot fi importante cantitativ.

MARAMUREŞ

Prima parte a intervalului de referinţă va fi caracterizată de o vreme în general răcoroasă, astfel că media maximelor termice va fi de 20-22 de grade. După data de 28 iunie, este estimată o creştere de temperatură, către o valoare ce va oscila în jurul unei medii de 25 de grade, apropiată de cea climatologic specifică sfârşitului de iunie şi începutului de iulie. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceea şi evoluţie, valorile fiind destul de modeste în prima săptămână şi în special către sfârşitul acesteia, când mediile vor fi de 9-11 grade.

Gradul mai accentuat de in stabilitate atmosferică va determina în intervalele 24-26 iunie şi 29 iunie - 1 iulie ploi ce pot fi importante cantitativ.

MOLDOVA

Vremea va fi caldă în primele zile, dar şi după data de 29 iunie, intervale când media regională a maximelor va fi de 24-26 de grade. În schimb, mijlocul primei săptămâni de prognoză va fi caracterizat de o vreme răcoroasă, cu precădere în jumătatea de nord a regiunii, iar maximele diurne vor fi în jurul a 20 de grade, în medie. Regimul termic nocturn va avea valorile cele mai scăzute spre sfârşitul primei săptămâni, cu medii de 11-12 grade, fiind de aşteptat şi dimineţi mai reci mai ales în nord şi în dealurile subcarpatice.

Gradul mai accentuat de instabilitate atmosferică va determina, în intervalul 24-26 iunie şi din nou în jurul datei de 1 iulie, ploi ce pot fi moderate cantitativ.

DOBROGEA

Regimul termic se va situa pe parcursul celor două săptîmâni de prognoză în jurul celui specific acestei perioade din an, cu valori diurne de 24-26 de grade, valori mai ridicate fiind de aşteptat în primele zile şi nou după data de 30 iunie, cu precădere în partea continentală. Valorile nocturne vor fi mai modeste către sfârşitul primei săptămâni, dar în rest vor oscila în jurul normelor climatologice.

Probabilitatea pentru fenomene asociate unui grad mai accentuat de instabilitate atmosfericăva fi mai mare din noaptea de 24/25 iunie şi până în 26 iunie.

MUNTENIA
Primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu o medie a valorilor maxime de 28-30 de grade. În a doua parte a săptămânii, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 24-26 de grade, valori uşor sub cele normale pentru sfârşit de iunie. Luna iulie debuteaza cu un regim al temperaturilor în jurul mediilor climatologic specifice, respectiv 27-28 de grade. Nopţile vor fi mai răcoroase doar către sfârşitul acestei săptămâni, când media minimelor va fi în jurul a 13 grade, în rest sunt de aşteptat valori apropiate de normal, 14-16 grade în medie.

Gradul mai accentuat de instabilitate atmosferică va determina, din seara zilei de 24 iunie şi până în 26 iunie şi din nou posibil în jurul datei de 1 iulie, ploi ce pot fi moderate cantitativ.

OLTENIA

Primele două zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu o medie a valorilor maxime de 28-30 de grade. Apoi, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 24-25 de grade, valori sub cele normale pentru sfârşit de iunie. Luna iulie debuteaza cu un regim al temperaturilor în jurul mediilor climatologic specifice, respectiv 27-28 de grade. Nopţile vor fi ceva mai răcoroase doar că tre sfârşitul acestei săptămâni, când media minime lor va fi în jurul a 13 grade, în rest sunt de aşteptat valori apropiate de normal, 14-16 grade în medie.

Gradul mai accentuat de instabilitate atmosferică va determina, din seara zilei de 24 iunie şi până în 26 iunie şi din nou posibil în jurul datei de 1 iulie, ploi ce pot fi moderate sau importante cantitativ.

LA MUNTE

Faţă de regimul termic cu care s-a încheiat săptămâna solstiţiului de vară, temperaturile la debutul acestui interval de referinţă vor fi mult mai ridicate, cu medii ale maximelor diurne de 14-16 grade, iar ale valorilor nocturne de 8-9 grade. O răcorire a vremii se va produce în partea a doua a acestei săptămâni, dar nu va fi de durată, astfel că din data de 29 iunie temperaturile vor fi din nou în creştere.

Instabilitatea atmosferică va fi pronunţată îndeosebi în perioada 24-26 iunie, când sunt de așteptat ploi frecvente, importante cantitativ, informeaza romaniatv.ro.


banat transilvania maramure moldova dobrogea muntenia oltenia la munte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1495 (s) | 24 queries | Mysql time :0.024813 (s)