News Flash:

Protejează-ţi casa de hoţi, fără să plăteşti nimic

29 Iulie 2014
637 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7569 RON (+0.0427)
USD: 4.1883 RON (+0.0392)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
30768 thief in front of home

Pentru a vă păzi casa de hoţi, un contract cu o firmă de pază pare cea mai bună soluţie. Totuşi, nu oricine vrea sau poate să folosească aceste servicii. Astfel, există câteva lucruri de ştiut, pentru a preveni intrarea infractorilor în casă fără să semnezi un contract. Dacă ştii când şi cum acţionează hoţii, atunci ştii cum să te aperi. Există multe soluţii care nu necesită investiţii şi care pot fi aplicate, pentru a vă transforma casa într-un loc ferit de probleme.

Nu lăsaţi la vedere obiecte valoroase

Atunci când stai la casă, poate fi comod să laşi obiecte în curte. O bicicletă, un scooter sau orice poate fi luat cu uşurinţă, va atrage atenţia hoţilor. Infractorii se uită şi după ambalajele obiectelor valoroase. De exemplu, cutia unui televizor pretenţios, a unui nou laptop sau orice poate fi revândut cu uşurinţă îi poate face pe hoţi nu numai să vâneze obiectul, ci să şi bănuiască faptul că în casă sunt alte obiecte la fel de interesante. De asemenea, asiguraţi-vă că nu se văd de afară obiectele scumpe din interior. Pentru a verifica acest lucru, ridicaţi toate draperiile, trageţi perdelele şi înconjuraţi casa, pentru a observa ce este vizibil din interior.

Creaţi iluzia unei case bine protejate

Dacă hoţii au impresia că este cineva acasă, este o şansă mare să nu încerce să intre în casă. Potrivit statisticilor poliţiei, cele mai multe intrări prin efracţie se produc în timpul zilei, atunci cât cei mai mulţi proprietari sunt la serviciu. Din acest motiv, atunci când plecaţi de acasă, creaţi iluzia că a rămas cineva înauntru. Puteţi lăsa muzica pornită sau televizorul mergând, de exemplu. Un alt lucru care îi face pe hoţi să se gândească de câteva ori înainte să acţioneze sunt semnele care arată că proprietatea respectivă este monitorizată printr-un sistem de securitate. Chiar şi camerele false pot să îi alunge. Aceste măsuri nu garantează însă faptul că nimeni nu va intra prin efracţie. Desigur, există posibilitatea ca unii hoţi să verifice dacă toate aceste măsuri de siguranţă sunt într-adevăr funcţionale.

Nu lăsaţi o cheie de rezervă afară

Poate părea o idee bună să puneţi o cheie de rezervă sub preş sau sub un ghiveci, în curte, în caz că rămâneţi încuiat afară. Acest lucru este însă o invitaţie deschisă pentru un infractor, care poate astfel să intre şi să iasă fără nicio dificultate. Hoţii monitorizează de cele mai multe ori casele în care vor să intre şi pot descoperi ascunzătoarea în momentul în care scoateţi cheia din ea. Puteţi mai degrabă să daţi o copie a cheii unui vecin de încredere sau unui prieten care locuieşte în apropiere.

Amenajaţi-vă o grădină sigură

Tufişurile înalte sau copacii cu coroană stufoasă sunt ascunzători bune pentru hoţi, care pot aştepta acolo momentul potrivit pentru a intra în casă. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să tăiaţi toate plantele din curte, spun specialiştii. Doar să le păstraţi îngrijite, tăind crengile care au crescut prea mult.

Pregătiţi-vă înainte de vacanţă

ulie şi august sunt lunile în care infracţionalitatea ajunge la cotele cele mai înalte. Este indicat ca atunci când plecaţi în vacanţă să aunţaţi vecinii în care aveţi încredere, să vă verifice zilnic proprietatea. Este indicat ca persoanele apropiate să intre măcar în curte zilnic, la ore diferite. Astfel, hoţii care ar putea monitoriza casa nu vor putea identifica un program-tipar pe care l-ar putea folosi pentru a intra nestingheriţi în casă atunci când nu este nimeni în vizită.

Cunoaşteţi-vă vecinii

În străinătate, există conceptul de pază în cartier. Acest lucru înseamnă că orice locuitor al zonei observă mişcări suspecte în curtea vecinilor, sună imediat poliţia. În România, acest sistem nu funcţionează încă, dar chiar şi aşa, vecinii pot fi buni aliaţi în cazul unui potenţial furt, dacă se cunosc între ei. Străinii preferă să nu intervină. Aşadar, cunoaşteţi-vă vecinii!

Fiţi discreţi!

Deşi este bine să ştii că te poţi baza pe vecini, este important ca fiecare să aibă grijă de el. Chiar dacă poate părea precauţie dusă la extrem, este important ca proprietarii să îşi păstreze planurile de vacanţă cât mai secrete pentru a nu fi auzite de urechi nedorite. Identitatea trebuie şi ea păstrată discretă, iar pe cutia poştală sau pe uşă să scrie doar strada şi numărul, nu şi numele familiei. Doar prin expunerea numelui de familie, oricine poate să afle numărul de telefon, locul de muncă şi multe alte informaţii, graţie internetului.

Sursa:media.imopemedia.ro

 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2116 (s) | 35 queries | Mysql time :0.062807 (s)