News Flash:

RAPORT OFICIAL: Borcea şi VIAŢA DE VIP de la Poarta Albă. OBIECTELE GĂSITE IN CELULĂ starnesc uimire şi revoltă

24 Martie 2016
315 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Cristi Borcea
Un raport al Avocatului Poporului oferă detalii incredibile despre regimul special de detenţie al omului de afaceri Cristian Borcea.

Astfel, conform documentului, acesta “a efectuat convorbiri telefonice după ora de stingere” şi “a primit vizite în afara programului”.

Raportul mai arată că Borcea a introdus în penitenciarul Poarta Albă un aparat de fitness de tip „stepper”, conformgandul.info.

“Cu privire la efectuarea convorbirilor telefonice de către deţinutul Borcea Cristian, s-a constatat că acesta a efectuat convorbiri telefonice în timpul programului de muncă, în timpul activităţii de apel, după ora de stingere (ora 22:00), precum şi folosindu-se de cardul altui deţinut”, se menţionează în raportu transmis joi Avocatul Poporului, care s-a sesizat din oficiu şi a demarat investigaţii privind deficienţele semnalate cu privire la regimul de detenţie al lui Cristian Borcea.
 Au fost deficienţe şi în ceea ce priveşte “nerespectarea prevederilor art.118 din OMJ nr. 1676/2010, referitoare la desfăşurarea unor activităţi în timpul activităţii de apel; nerespectarea prevederilor art. 123 lit. l din OMJ nr. 1676/2010, referitoare la desfăşurarea altor activităţi, după ora 22.00; nerespectarea prevederilor art. 114 lit. g din OMJ nr. 1676/2010”.

În ceea ce priveşte dreptul la vizită şi pachete pe care Borcea le-ar fi primit, “s-a constatat că întrevederea cu apărătorii s-a efectuat de obicei în timpul săptămânii (atât în timpul cât şi în afara programului de lucru al deţinutului), în sectorul de vizită, deţinutul a fost prezentat zilnic sau chiar de 2-3 ori pe zi; a primit pachete de la avocat, fără ca acestea să fie consemnate în fişa de vizită, iar în zilele de duminică deţinutul a beneficiat de vizite după ora 16.00, deşi intervalul orar de vizită este 11.00-14.3”.

De asemenea, au mai fost încălcate “prevederile art. 5 din OMJ nr. 2714/2008, coroborat cu prevederile Anexei nr.18 din OMJ nr. 1676/2010, în sensul că modalitatea de acordare a vizitei cu apărătorul nu se realizează în conformitate cu acestea; prevederile art. 145 alin.1, lit. c şi j din OMJ nr. 1676/2010, în sensul că nu s-au operat în fişele de vizită pachetele primite de către deţinut, precum şi că acordarea dreptului la vizită s-a efectuat în afara intervalelor orare de vizită aprobate de conducerea penitenciarului; prevederile art. 13, alin.1, din OMJ nr. 2714/2008, privind cantitatea maximă de alimente pe care le poate primi un deţinut în cursul unei luni calendaristice, iar la nivelul sectorului de vizită nu se întocmesc bonuri de primire în păstrare pentru efectele personale primite de către deţinuţi”.

“Cu privire la introducerea în unitate, prin Postul de control nr.2, gestionat de Penitenciarul Poarta Albă, a aparatului fitness steper cardio, s-a constatat că şeful postului de control nr. 2 a permis accesul acestuia în sectorul de deţinere cu acordul doamnei director, comisar şef de penitenciare, iar ulterior bicicleta a fost urcată/cărată în clubul din cadrul secţiei E3 de câţiva deţinuţi repartizaţi la Deservire. Nu s-a putut stabili cine a adus respectivul aparat, întrucât nu a fost întocmit nici un document în acest sens, însă la acea dată deţinutul Borcea Cristian nu a fost vizitat de către aparţinători”, se mai spune în raport.

În urma verificărilor, Avocatul Poporului a dispus mai multe măsuri la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi la nivelul Penitenciarului Spital Poarta Albă, acestea fiind.

sursa: evz.ro 


gandul info
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1689 (s) | 35 queries | Mysql time :0.032654 (s)