News Flash:

Rețetă de papanași. Trei rețete cu papanași prăjți, papanași fierți și papanași moldovenești

26 Septembrie 2016
432 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6480 RON (0.0000)
USD: 4.0896 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
papanasi

Nu există casă în țara asta care să nu aibă o rețetă de papanași, pentru că papanașii reprezintă pentru multe gospodine din România un desert ușor de preparat și apreciat de cei aflați la masă. Papanașii se pot prepara însă în mai multe feluri, iar în rândurile de mai jos Libertatea vă prezintă trei rețete de papanași.

Când vine vorba despre papanași, există două variante diferite de preparare a acestora: papanaşi fierţi și papanași prăjiți. Papanașii fierți îşi au originile în Imperiul Austro-Ungar, iar în ceea ce privește varianta de papanași prăjiți, aceștia au fost întâlniți prima dată în România, în zona Moldovei.

Există și o legendă despre papanași, care spune că un căpitan de vas din Danemarca, încercând să strunească cârma în timp ce mânca o gogoaşă, luat prin surpindere de valurile puternice a înfipt desertul într-una din spiţele cârmei ca să îşi poată folosi ambele braţe şi a salvat, potrivit gustos.ro. generaţii întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic.

Rețetă de papanași fierți din brânză dulce

Ingrediente papanași fierți: 300 gr brânză de vaci, un ou mare, două linguri de zahăr, o linguriță extract de vanilie, coajă de lămâie, trei linguri de făină, două2 linguri griș, 100 gr pesmet, 25 gr unt și 50 gr zahăr brun.

O farfurie cu papanasi fierti, pudrati cu zahar

Mod de preparare papanași fierți: Se amestecă brânza cu oul, zahărul, extractul de vanilie, coaja de lămâie rasă, făina și grișul. Se obține o compoziție omogenă, nelipicioasă. Apoi, așezăm untul într-o tigaie de teflon și adăugăm pesmetul, după care lăsăm pe foc tigaia pânâ în momentul în care pesmentul își schimbă culoarea și se rumenește. Se adaugă zahărul. Într-o oală se pun la fiert 2-3 litri de apă cu o linguriță de sare și, între timp, pe blatul bine înfăinat formăm mici biluțe din compoziția de papanași, de mărimea unei nuci.

Când apa începe să fiarbă micșorăm ușor focul și punem biluțele în apa clocotită, cu ajutorul unei spatule. Lăsăm papanașii în apă, la fiert, până când încep să se ridice la suprafața apei. Îi scoatem cu o spatulă și, după ce îi scurgem bine de apă, îi trecem prin pesmet astfel încât să fie bine acoperiți. Se servesc calzi, cu dulceață dulce-acrișoară.

Papanași prăjiți

Ingrediente papanași prăjiți: 600 gr brânză dulce, 3 ouă (2 întregi+1 gălbenuș), 2 linguri zahăr, sare, 2 linguri griș, 300 gr făină, un praf de copt și coaja rasă de la o lămâie, smântână și dulceață

Desert delicios, după o rețetă de papanași prăjiți, cu smântână și dulceață deasupra

Rețetă de papanași prăjiți: Se amestecă ouăle cu zahărul și sarea și se lasă să se umfle pentru aproximativ 10 minute. Se adaugă brânza, apoi făină amestecată cu praful de copt și coaja rasă de la lămâie. Din cocă, se ia câte o lingură și se fac mingiuțe care se aplatizează și, apoi, la mijloc se face o gaură. Papanașii trebuie să fie copți în cratiță cu ulei mai mult, precum la gogoși, iar când se rumenesc se scot pe un servețel de hârtie pentru a se îndepărta excesul de ulei, iar apoi se dau prin zahăr pudră, după gust. Papanașii prăjiți se servesc calzi, cu smântână pusă pe margine și cu gem sau dulceață în mijloc.

Rețetă de papanași moldovenești

Ingrediente papanași moldovenești: 300 gr. brânza de vaci, două ouă, 200 gr. făină, 80 gr. zahăr, o lingură de sare, o linguriță praf de copt, esență de vanilie, coaja rasă de lămâie.

Rețetă de papanași moldovenesti

Mod de preparare papanași moldovenești: Ouăle se bat și se amestecă cu sare, după care se adaugă zahărul și se continuă amestecarea conținutului cu un tel, pînă la omogenizare. Se adaugă brânza de vaci, care trebuie să fie foarte bine scursă de zer, și se amestecă alături de compoziția deja existentă. Cernem făina și o amestecăm ulterior cu praful de copt. Adăugăm făina în compoziția de brânză și ouă, punem diferitele arome pe care le dorim și amestecăm totul. Astfel, obținem un aluat moale și ușor de modelat cu mâinile.  Începem să formăm papanașii luând cu mâna ușor umezită bucăți de aluat cât o nucă mai mare, le dăm formă rotundă și apoi le aplatizăm. Punem într-o tigaie ulei și când acesta s-a încins adăugăm pe rând papanașii și îi lăsăm să se rumenească. Îi dăm prin zahăr vanilat și îi servim, după preferință, calzi sau reci.

sursa: libertatea.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1839 (s) | 35 queries | Mysql time :0.055426 (s)