News Flash:

Rezultate UIMITOARE în tratarea CANCERULUI anunţate de cercetătorii americani

17 Februarie 2016
265 Vizualizari | 0 Comentarii
femeie
Rezultate fără precedent au fost descoperite de o echipă de cercetători americani la bolnavi în stadiu terminal, pentru care alte tratamente fuseseră un eşec şi a căror speranţă la viaţă mai era doar de la două la cel mult cinci luni, titreazp BBC şi Huffington Post, potrivit mai multor date prezentate la Washington, în cadruladunării anuale a Asociaţiei Americane pentru Progres Ştiinţific. 

''Să fim cinstiţi, să obţii această rată de răspuns la pacienţi cu un stadiu foarte avansat al bolii este ceva fără precedent în medicină'', a afirmat Stanley Riddell, conducătorul echipei care a lucrat la dezvoltarea acestui tratament.

Acesta mai adaugă că rezultatele sunt uimitoare, însă pentru moment reprezintă doar un prim pas. Noua metodă constă în prelevarea de celule din sistemul imunitar al pacientului, celule T, care în mod normal distrug ţesuturile infectate. Aceste celule, odată modificate genetic sunt "educate" în aşa fel încât să recunoască şi să lupte împotriva celulelor canceroase.
În cazul unor pacien'i cu leucemie limfoblastică acută, ''fără nicio altă posibilitate de tratare, o singură doză din această terapie a dus la completa vindecare în peste 90 % din cazuri, la care nu s-au mai depistat apoi deloc celule de leucemie'', a explicat specialistul american.

De precizat faptul că şapte pacienţi au suferit însă complicaţii foarte grave, fiind necesară internarea la terapie intensivă, iar doi dintre aceştia au murit. Acestea pot fi considerate acceptabile în situaţia unor bolnavi aflaţi în fază terminală, efectele secundate ale noului tratament fiind mult mai simţite decât cele ale chimioterapiei sau radioterapiei aplicate în lupta împotriva leucemiei, comentează BBC.
La persoane suferind de alte tipuri de cancer al sângelui răspunsul pozitiv a fost înregistrat în peste 80% din cazuri.
Aceste rezultate reprezintă ''o revoluŢie'', a apreciat, pentru ''The Guardian'', hematolologulChiara Bonini, care dă speranţe pentru găsirea unei metode de apărare pe termen lung a organismului dacă oamenii de ştiinţă vor reuţi să modifice memoria celulelor T, care memorează bolile şi luptă contra lor după mai mult timp, potrivit agerpres.ro  

sursa: evz.ro 


stanley riddell chiara bonini
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1877 (s) | 35 queries | Mysql time :0.047943 (s)