News Flash:

Romania, campioana Europei la necolectarea TVA

16 Februarie 2017
129 Vizualizari | 0 Comentarii
bani

România este din nou în vizorul Europei după ce a ajuns pe ultimul loc la capitolul colectare a TVA-ului, potrivit informațiilor făcute publice de PwC. Dacă țările vestice au un grad de necolectare extrem de mic, la noi, cifrele sperie.

„Tările vestice au grad de necolectare între 1-3 și 6%, iar în zona Europei Centrale și de Sud Est înregistrează cele mai mari decalaje. România înregistrează, din păcate, ultimul loc din multitudinea de 28 de state member cu un procent de aproape 38%”, a declarat Daniel Anghel, partener PwC, Consultanță Fiscală.

Acesta nu înțelege de ce nu se iau măsuri pe termen scurt pentru a combate fenomenul. „Este foarte dureros că toți contribuabilii de bună credință să plătească pentru daunele evazioniștilor”, a mai spus Anghel.
 

„Industriile de produse alimentare, cereale, produse de zahăr, energie, construcții și telefonie mobile sunt cele în care se produce cea mai mare evaziune fiscală; cele mai frecvente metode de fraudă sunt cele de tip carusel și cele care prevăd schimburile intracomunitare”, mai declarat expertul contabil.

sursa: libertatea.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 24 queries | Mysql time :0.017489 (s)