News Flash:

Romanii care NU au plecat din ţară ar putea primi pană la 40.000 de euro pentru a-şi deschide afaceri

2 Septembrie 2016
168 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6540 RON (0.0000)
USD: 4.1197 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
pound euros

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a publicat ghidul final al apelului de proiecte "România Start-Up Plus", în valoare de 105 milioane euro din alocarea aferentă Programului Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020, având ca obiective stimularea antreprenoriatului şi crearea de locuri de muncă. "Ghidul solicitantului a fost lansat în consultare publică în data de 11 iulie şi dezbătut în şedinţa publică din data de 25 iulie 2016. Conţinutul acestuia reflectă propunerile preluate în urma consultărilor şi a sugestiilor primite din partea potenţialilor beneficiari şi a publicului interesat", informează un comunicat al MFE.

"În cadrul acestui apel pot primi finanţare autorităţi publice locale, camere de comerţ, furnizori de servicii de formare profesională continuă (FPC), universităţi şi ONG-uri cu activitate relevantă în domeniu, singure sau în parteneriat. Acestea vor avea calitatea de administratori de scheme de antreprenoriat şi vor acorda sprijin tehnic şi ajutoare de minimis viitorilor antreprenori şi întreprinderilor nou create", menţionează comunicatul.

Finanţarea nerambursabilă va avea o valoare de maximum 5.000.000 euro/proiect şi va acoperi, pe lângă ajutorul de minimis, cheltuielile aferente programului de formare antreprenorială şi costurile de administrare a schemei de antreprenoriat.Mecanismul de finanţare a iniţiativelor antreprenoriale este următorul: în urma unei perioade de formare specifică, viitorii antreprenori, selectaţi printr-un proces competitiv şi transparent în cadrul fiecărui proiect, semnează un contract cu administratorul schemei de antreprenoriat şi primesc o subvenţie în valoare de maximum 30.000 euro, reprezentând finanţarea planului lor de afaceri. Dacă în primul an de funcţionare a noii întreprinderi, antreprenorul realizează venituri echivalente cu 30% din valoarea finanţării iniţiale, acesta va mai putea primi o a doua tranşă de finanţare, de până la 10.000 euro. Aşadar, un total de 40.000 de euro.

Ministerul Fondurilor Europene estimează că prin proiectele de antreprenoriat finanţate din "România Start-Up Plus", vor fi create peste 2.000 de locuri de muncă, vor fi înfiinţate peste 1.500 de întreprinderi şi mai mult de 10.000 de persoane vor fi formate în domeniul educaţiei antreprenoriale.

Depunerea proiectelor, prin intermediul sistemului informatic My SMIS 2014, se poate face începând cu data publicării în Monitorul Oficial a Ordinului de Ministru privind aprobarea Ghidului Solicitantului Condiţii Specifice „România Start Up Plus”, aferent Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toţi, Obiectivul specific 3.7. Creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană şi se încheie în data de 30 octombrie 2016. Sursa; Capital


o subven
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1945 (s) | 24 queries | Mysql time :0.045485 (s)