News Flash:

Sarmale de post cu ciuperci

12 Aprilie 2016
323 Vizualizari | 0 Comentarii
sarmale de post
Ingrediente:

400 gr ciuperci
250 gr orez
verze murate
50 gr pasta de tomate
4 cepe
100 ml ulei
morcovi
500 ml suc de rosii
cateva fire de marar uscat
1 legatura marar verde
cateva boabe de piper negru
foi de dafin
4 boabe enibahar
piper macinat
sare

Mod de preparare:

Toaca ceapa marunt si caleste-o in uleiul incins cu o lingurita de sare. Cand incepe sa se ingalbeneasca usor, adauga ciupercile tocate, morcovul ras si orezul. Adauga apa si lasa sa fiarba pana cand orezul se inmoaie. Asezoneaza cu sare si piper macinat dupa gust. Cand orezul s-a fiert adauga bulionul si lasa sa dea in clocot, apoi stinge focul. Toaca mararul marunt si incorporeaza-l in compozitie.

Spala bine foile de varza, si din cele mai frumoase formeaza sarmale de marimea dorita. Varza ramasa toac-o marunt. Amesteca varza tocata cu 500ml suc de rosii. Intr-o cratita incapatoare, ce merge adaugata la cuptor, adauga un strat de varza tocata si presara peste acesta 2 boabe de enibahar, cateva boabe de piper si 3 frunze de dafin. La final asaza si cateva crengute de marar uscat. Pune sarmalele una langa alta, iar la final adauga restul de varza tocata si 2 boabe de enibahar, cateva boabe de piper si 3 frunze de dafin. Incheie prin a adauga si cateva crengute de marar uscat.

Adauga apa cat sa acopere sarmalele si pune oala la fiert, pe aragaz. Dupa ce au fiert timp de 20 de minunte poti adauga oala in cuptor pana cand varza este bine patrunsa.
Serveste sarmalele de post cu mamaliga sau paine proaspata de casa. Merg de minune alaturide un ardei iute.

sursa: acasa

ciuperci orez verze murate morcovi piper macinat mamaliga
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1740 (s) | 24 queries | Mysql time :0.040560 (s)