News Flash:

SCANDALUL BERCEA MONDIAL. DNA a făcut traseul şpăgii: cei 250.000 de euro pentru Mircea Băsescu au fost verificaţi cu aparatul de numărat bani

20 Iunie 2014
525 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6975 RON (0.0000)
USD: 4.1192 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
berce
Mircea Băsescu a fost adus, vineri, la Tribunalul Bucureşti, pentru judecarea cererii procurorilor DNA de arestare preventivă, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel pentru ca, în urma intervenţiei sale la judecători, Bercea Mondial să scape de închisoare. Procurorii DNA au refăcut traseul şpăgii date de Anghel Florin lui Mircea Băsescu pri intermediul lui Marian Căpăţână. Potrivit referatului DNA, suma de 250.000 de euro a fost remisă de Florin Anghel lui Marian Căpățînă Marian într-un apartament din Municipiul Constanța. Bancnotele au fost verificate și numărate cu ajutorul unui aparat pus la dispoziție de o persoană cunoscută de către inculpatul Căpățînă Marian Adrian.

Din probele administrate până în prezent rezultă următoarea situație de fapt:

 
 • Prin încheierea pronunțată în dosarul nr. 1246/104/2011, Tribunalul Olt, Secția Penală, a dispus arestarea preventivă a persoanei numite Anghel Sandu (inculpat în cauza respectivă), zis (Bercea Mondial), pentru o perioadă de 29 zile, de la 20.02.2011, până la data de 20.03.2011, sub aspectul săvârșirii unei tentative la infracțiunea de omor calificat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 20 din Codul penal din 1968 raportat la art. 174 – 175 alin. 1, lit. c şi i și alin. 2 din Codul penal din 1968.

 

 • Anghel Sandu este tatăl denunțătorului Anghel Florin. În dosarul în care s-a dispus arestarea preventivă față de Anghel Sandu, a fost cercetat și Aanghel Florin. La o perioadă scurtă de timp după arestarea preventivă a lui Anghel Sandu (o lună sau două) inculpatul Căpățînă Marian Adrian l-a contactat pe Anghel Florin pentru a stabili o întâlnire în Municipiul Slatina, în parcarea magazinului (…). La întâlnire au participat Anghel Florin și Anghel  Fnica, mama sa, care au discutat cu inculpatul Căpățînă Marian Adrian despre modalitatea în care Anghel Sandu poate fi pus în libertate.

 

 • Inculpatul Căpățînă Marian Adrian le-a propus să meargă împreună la inculpatul Băsescu Mircea, la Constanța, căruia să-i ceară să intervină pentru obținerea unei situații juridice favorabile în cazul lui Anghel Sandu.

 

 • Ulterior acestei discuții, Anghel Florin și inculpatul Căpățînă Marian Adrian s-au deplasat la Constanța, la biroul inculpatului Băsescu Mircea. Cu această ocazie, cei trei au stabilit că Anghel Florin trebuia să le dea celor doi inculpați suma de 600.000 de euro pentru ca inculpatul Băsescu Mircea să-și folosească influența asupra magistraților învestiți cu soluționarea dosarului sau a diferitelor cereri formulate în cursul arestării preventive de către Anghel Sandu sau, după caz, de către Ministerul Public.

 

 • Inculpatul Băsescu Mircea a promis că va interveni pe lângă magistrați pentru a-l pune în libertate pe Anghel Sandu iar, în cazul în care nu va reuși, va interveni pe lângă aceeași magistrați, pentru ca Anghel Sandu să primească o pedeapsă cu închisoarea egală cu durata arestării preventive. Faptul că a existat o promisiune în acest sens din partea inculpatului Băsescu Mircea rezultă din înregistrarea audio-video realizată de Anghel Sandu la data de 23.02.2012, în care inculpatul Băsescu Mircea poartă următoarea discuție cu Anghel Florin. (discuţii înregistrate ambiental, probe DNA- nu au fost făcute publice)

 

 • Pentru că membrii familiei Anghel nu dețineau la acel moment suma de 600.000 de euro, s-a stabilit ca Anghel Florin, prin Căpățână Marian, să remită inițial suma de 250.000 de euro. Anghel  Florin a revenit în câteva zile la Constanța având asupra sa suma de 250.000 de euro pe care i-a remis-o lui Căpățînă Marian într-un apartament din Municipiul Constanța, după ce bancnotele au fost verificate și numărate cu ajutorul unui aparat pus la dispoziție de o persoană cunoscută de către inculpatul Căpățînă Marian Adrian.

 

 • Ulterior, Căpățînă Marian s-a deplasat la biroul lui Mircea Băsescu pentru a-i remite suma de 250.000 de euro, asigurându-l pe Anghel Florin că inculpatul Băsescu Mircea a primit această sumă.

 

 • Întrucât cererile de eliberare formulate de Anghel Florin au fost admise de Tribunalul Olt, iar recursurile formulate de Ministerul Public au fost admise de fiecare dată la Curtea de Apel Craiova, iar, ca urmare, Anghel Sandu a fost menținut în arest preventiv, Anghel Florin s-a deplasat la Constanța să le ceară socoteală celor doi inculpați. Conform declarațiilor martorilor Anghel Florin și Anghel Fănica cu ocazia acestei deplasări, s-a stabilit ca Anghel Florin să remită și restul sumei de bani, respectiv 350.000 de euro, întrucât era necesară pentru a convinge magistrații de la Curtea de Apel Craiova să admită o cerere prin care Anghel Sandu urmărea să fie pus în libertate.

 

 • Anghel Florin s-a deplasat din nou în Municipiul Constanța, unde a remis și a doua tranșă de bani, în cuantum de 350.000 de euro în același scop, în sensul că inculpatul Băsescu Mircea să intervină pe lângă magistrați pentru a-i ușura situația juridică a lui Anghel Sandu.

 

 • Prin sentința penală nr. 29 din 22 februarie 2012, pronunțată în dosarul nr. 1927/104/2011, Tribunalul Olt i-a condamnat pe Anghel Sandu la 7 ani şi 6 luni închisoare, pe Anghel Florin la 7 ani şi 6 luni închisoare și pe Anghel Fănica, la 3 luni închisoare cu suspendare. La data de 23.02.2012, Anghel Florin., dezamăgit de soluția instanței de fond, s-a deplasat în Municipiul Constanța unde s-a întâlnit cu inculpatul Băsescu Mircea în biroul acestuia pentru a-i cere explicații cu privire la ce s-a întâmplat, să afle dacă a intervenit pe lângă magistrați și dacă mai are posibilitatea ca în viitor să obțină eliberarea lui Anghel Sandu

 

 • Din discuția înregistrată de Anghel Florin., utilizată în acest dosar în temeiul art. 139 alin. 3 din Codul de procedură penală, rezultă că suma remisă de Anghel Florin în două tranșe a fost de 600.000 de euro, că inculpatul Băsescu Mircea a primit o parte din aceasta, prin intermediul lui Căpățînă Marian Adrian, și anume suma de 250.000 de euro, că inculpatul Căpățînă Marian Adrian a oprit suma de 350.000 de euro pentru sine, că inculpatul Băsescu Mircea a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților și a promis că va influența cursul procesului în sensul obținerii unei soluții favorabile pentru A.S., că inculpatul Băsescu Mircea își arată disponibilitatea de a încerca și în viitor să influențeze alți magistrați întrucât soluția pronunțată cu o zi înainte a provocat nemulțumirea familiei Anghel.

 

 • Astfel, inculpatul Băsescu Mircea recunoaște că a primit o parte din bani, respectiv suma de 250.000 de euro după cum rezultă din următorul fragment din discuție. (discuţii înregistrate ambiental, probe DNA- nu au fost făcute publice). De asemenea, scopul pentru care suma de 250.000 de euro a fost primită de inculpatul Băsescu Mircea, precum și faptul că acesta a încercat să determine magistrații să îndeplinească un act contrar îndatoririlor lor de serviciu în sensul solicitat de familia Anghel, reiese din următorul fragment al discuției. (discuţii înregistrate ambiental, probe DNA- nu au fost făcute publice)

 

 • Discuția înregistrată de Anghel Florin, utilizată în acest dosar în temeiul art. 139 alin. 3 din Codul de procedură penală, purtată între inculpatul Căpățînă Marian Adrian, Anghel Florin  și Anghel Fănica, confirmă scopul urmărit de Băsescu Mircea, și anume obținerea unei condamnări blânde pentru Anghel Sandu. Fragmentul următor este relevant în acest sens, în contextul în care inculpatul Căpățînă Marian Adrian povestește o discuție avută la o întâlnire anterioară cu inculpatul Băsescu Mircea: (discuţii înregistrate ambiental, probe DNA- nu au fost făcute publice)

 

 • Faptul că intermediarul lui Mircea Băsescu pentru primirea banilor a fost inculpatul Căpățînă Marian Adrian rezultă din aceeași discuție, în cursul căreia Anghel Florin și Anghel Fănica. solicită detalii cu privire la destinația sumei de 600.000 de euro, după cum rezultă din fragmentul de mai jos: (discuţii înregistrate ambiental, probe DNA- nu au fost făcute publice)

 

 • Audiat în prezenta cauză în calitate de suspect, Căpățîmă Marian Adrian a declarat că a primit suma de 600.000 de euro de la Anghel Florin, în două tranșe, însă această sumă i-a fost remisă cu titlu de împrumut, fără a fi nevoit să plătească dobândă, să garanteze în vreun fel împrumutul sau să stabilească un termen de restituire a sumei împrumutate, practic în condiții dezavantajoase și riscante pentru împrumutător. Toate acestea în condițiile în care, conform propriei declarații, Căpățînă Marian Adrian era numai un consătean al familiei Anghel, fără să aibă vreo relație apropiată cu vreunul din membrii acestei familii, despre care știa că se ocupă cu cămătăria.

 

 • Deși inculpatul Căpățînă Marian Adrian afirmă în declarația sa că a primit suma de 600.000 de euro cu titlul de împrumut, din înregistrările atașate la dosar, nu rezultă că acesta a invocat vreodată pretinsa înțelegere referitoare la împrumutarea sumei menționate în momentele în care i s-a solicitat restituirea sumei. Dimpotrivă, inculpatul Căpățînă Marian Adrian recunoaște că a primit suma de 600.000 de euro pentru a fi utilizați de către o persoană care ar lăsa să se creadă că are influență asupra magistraților învestiți cu soluționarea cauzei în care era judecat Anghel Sandu sau a celor chemați să soluționeze diferite cereri în legătură cu arestarea preventivă.

Acuzaţiile DNA

Mircea Băsescu a fost reţinut pentru trafic de influenţă, iar Marian Adrian Căpăţână pentru complicitate la această infracţiune. 

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1727 (s) | 35 queries | Mysql time :0.032683 (s)