News Flash:

Scolile si de perdelele forestiere din judetul Iasi, in atentia unui parlamentar

26 Martie 2014
604 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7491 RON (+0.0059)
USD: 4.3248 RON (+0.0327)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
sala plen parlament

Luni, 24 martie 2014, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat două întrebări către Ministrul Educaţiei Naţionale, prin care a adus la cunoştinţă stadiul lucrărilor la Grădiniţa cu Program Normal nr.1 din comuna Cristeşti, sat Cristeşti, precum şi reabilitarea Şcolii cu clasele I-VIII, sat Borşa, comuna Vlădeni, judeţul Iaşi.

Senatorul păşcănean, semnalează faptul că, lucrările la grădiniţa din Cristeşti au fost demarate încă din anul 2007, iar din lipsă de fonduri lucrările au fost sistate. Investiţia se deteriorează pe zi ce trece, infiltraţiile apei producând o degradare continuă a lucrărilor efectuate. Valoarea acestui proiect este de 800 mii lei. Parlamentarul solicită Ministerului un răspuns cu privire la alocarea sumelor necesare finalizării acestei investiţiei la Grădiniţa cu Program Normal Nr.1, sat Cristeşti, comuna Cristeşti, judeţul Iaşi,                        

În cea de-a doua întrebare senatorul păşcănean, solicită Ministrului alocarea sumei de 500 mii lei pentru reabilitarea şcolii din Borşa şi pentru buna desfăşurare a activităţii didactice a elevilor care studiază în această unitate de învăţământ.

În aceeaşi şedinţă a Senatului, domnul Florin Constantinescu, preşedinte al Comisiei pentru transporturi şi energie, a adresat o interpelare Departamentului pentru ape, păduri şi piscicultură, referitoare la realizarea perdelelor forestiere. Senatorul păşcănean a trecut în revistă aspecte ale reglementărilor aflate în vigoare, precizând că prin HG nr. 699/2006 s-a aprobat înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie a căilor de comunicaţie împotriva înzăpezirii în toate zonele ţării, în conformitate cu Programul de înfiinţare a perdelelor forestiere.

“Hotărârea aprobată de Guvern cuprinde programul de realizare a perdelelor forestiere pentru protecţia căilor ferate precum şi programul de realizare a perdelelor forestiere pentru protecţia drumurilor naţionale. Conform HG nr. 699/2006, la nivelul Regionalei Căi Ferate Iaşi, perdelele forestiere existente ca destinaţie dar nefuncţionale sunt în suprafaţă de peste 84 ha. De asemenea, zona propusă pentru amenajare perdele forestiere de protecţie este pentru Regionala C.F. Iaşi de aproape 18 ha. Conform aceleaşi Hotărâri, în ceea ce priveşte Programul de realizare a perdelelor forestiere pentru protecţia drumurilor naţionale, la nivelul judeţului Iaşi, perdelele ar trebui să cuprindă o suprafaţă de peste 133 ha”, se arată în interpelarea adresată de senatorul Constantinescu. Senatorul păşcănean solicită informaţii în legătură cu relizarea perdelelor forestiere de-a lungul liniilor de cale ferată, precum şi de-a lungul  drumurilor naţionale - la nivelul Regionalei CF Iaşi şi a judeţului Iaşi, precum şi costurile acestui program important pentru protejarea căilor de comunicaţii.  

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1696 (s) | 24 queries | Mysql time :0.019434 (s)