News Flash:

SE SCHIMBĂ legea prin care se sifonau banii statului: Achiziții publice doar online

17 Ianuarie 2016
236 Vizualizari | 0 Comentarii
fisc

Toate tipurile de proceduri de achiziții publice trebuie să se desfășoare integral prin mijloace electronice (on-line), potrivit proiectului Normelor metodologice de aplicare a Legii privind Achizițiile publice, publicat pe site-ul Finanțelor.
Noile norme se referă la modalitatea de consultare a pieței, reguli pentru evaluarea în avans (ex-ante) a documentației de atribuire, explicitarea criteriilor de atribuire calitate-preț și costul cel mai scăzut.
Mai precis, aplicarea criteriului de atribuire calitate-preț este obligatorie în cazul contractelor având ca obiect prestații intelectuale (de natura celor de consultanță/asistență tehnică, elaborare studii, proiectare, supervizare sau altele asemenea, aferente unor proiecte de complexitate ridicată), iar stabilirea ofertei câștigătoare se realizează prin aplicarea unui sistem de factori de evaluare, unde ponderea alocată factorului preț nu poate fi mai mare de 40%.
Consultarea pieței de către autoritatea contractantă va fi inițiată printr-un anunț pe SEAP, și trebuie să conțină o serie de elemente obligatorii, iar autoritatea contractantă are la dispoziție mai multe variante pentru a desfășura efectiv procesul de consultare și a utiliza propunerile/comentariile primite.
Piața va fi consultată în vederea identificării unor potențiale soluții tehnice, financiare sau contractuale pentru satisfacerea nevoii autorității contractante, precum și aspecte legate de strategia de contractare, inclusiv divizare pe loturi, posibilitatea solicitării de oferte alternative și altele asemenea.
Finanțele au precizat că proiectul publicat spre consultare publică vineri, 15 ianuarie, este o primă versiune, pentru care ANAP (Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice — n.r.) dorește să obțină contribuții de substanță de la toate părțile interesate. ANAP va centraliza toate propunerile/sugestiile primite, acestea vor fi integrate în proiect și, ulterior, va mai fi publicată o versiune consolidată a proiectului.
Și aceasta, la rândul ei, va fi supusă unei etape de consultări publice — cea prevăzută de Legea nr. 52/2003 a transparenței decizionale.

 sursa: evz.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1873 (s) | 24 queries | Mysql time :0.050854 (s)