News Flash:

Sedinta de indata la Pascani pentru deblocarea crizei a apei. Vezi ce contracte se doresc a fi incheiate

11 Martie 2015
609 Vizualizari | 0 Comentarii
Ioan Danu

In cursul zilei de maine, incepand cu ora 12.00, este convocat Consiliu Local Municipal in sedinta de indata. Pe ordinea de zi exista un singur proiect de hotarare fiind vorba despre „aprobarea <Metodologiei de repartizare si facturare individuala a consumului de apa inregistrat la bransamentul condomeniului/ansamblurilor de locuinte> si a <Conventiei cadru de facturare individuala a consumurilor de apa si de canalizare> in municipiul Pascani. Initiatorul acestui proiecte este consilierul local Ioan Danu iar pentru a putea convoca sedinta alaturi de edil au mai semnat sapte consilieri locali. Este vorba despre liberala Acsinte Diana, pedelistul Vasile Anton, pesedistul Vasile Balau, social democrata Simona Palade, penelistul Marius Pintilie si Stefan Voinea.

Potrivit proiectului de hotarare intocmit de catre Ioan Danu, scopul acestuia este de a stabili cadrul desfasurarii activitatilor pentru separarea masurarii consumului de apa la nivel de apartament, in cazul condomeniilor si de a raspunde solicitarilor venite din partea asociatiilor de proprietari condomenii fara asociatii de proprietari si a membrilor acestora privind aplicarea unei modalitati unitare de repartizare a consumului de apa inregistrat pe contorul de bransament. Un alt scop este acela de a responsabiliza pe principiul echilibrului prestatiilor, atat operatorul seviciului cat si utilizatorii si de a da posibilitatea membrilor asociatiilor de proprietari, condomenii fara asociatii de proprietari, sa achite direct contravaloarea serviciului/prestatiilor de alimentare cu apa si de canalizare direct operatorului.

Un alt aspect urmarit prin acest proiect este acela de a evita aplicarea colectiva a sanctiunilor legale si contractuale (aplicarea penalitatilor/debransarea) in cazul neachitarii obligatiilor ce revin utilizatorului colectiv si asupra membrilor asociatiei care si-au achitat contravaloarea serviciilor/prestatiilor de care au beneficiat. In conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2006 a serviciului de apa si canalizare republicata, furnizarea/prestarea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare se realizeaza numai pe baza de contract de furnizare / prestare, care poate fi individual sau colectiv.

Astfel, potrivit legii, conventiile de facturare individuala se pot incheia numai daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

a) sa fie aprobate in baza hotararilor adoptate de autoritatile deliberative ale unitatilor administrativ-teritoriale;

b) sa fie incheiate la nivelul intregului imobil/asociatiei;

c) sa fie incheiate cu respectarea prevederilor contractului-cadru de furnizare/prestare a serviciului.

De asemenea, conventiile individuale trebuie sa cuprinda si clauze referitoare la modalitatea de determinare si plata, in condominiu, a cantitatilor de ape uzate si meteorice, dupa caz. 
SC APA VITAL SA IASI, in calitate de operator regional in domeniul alimentarii cu apa a populatiei, furnizeaza servicii de alimentare cu apa si canalizare printr-un singur bransament si pentru ansambluri de locuinte care fie nu sunt condomenii in sensul legii, fie unor condominii care nu sunt organizate in asociatii de proprietari. In aceasta situatie, furnizarea serviciilor de apa si canalizare si facturarea catre fiecare utilizator prin individualizarea consumurilor, ar putea avea loc numai pe calea incheierii unei conventii de facturare individuala, dupa cum urmeaza:

a) in cazul ansamblurilor de locuinte ce nu sunt condominii si catre care furnizarea apei se realizeaza printr-un singur bransament;

b) in cazul condominiilor in care nu exista asociatii de proprietari;

c) in cazul condominiilor in care exista asociatii de proprietari/locatari cu personalitate juridica.

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1613 (s) | 24 queries | Mysql time :0.027391 (s)