News Flash:

Sfatul expertului: Alimentele pe care trebuie să le EVIȚI dacă vrei să NU faci intoxicație alimentară!

2 August 2016
220 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6478 RON (-0.0072)
USD: 4.0820 RON (-0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
scoici
Bill Marler, un avocat american expert în procese pe siguranța alimentelor dezvăluie care sunt cele 6 alimente pe care nu le-ar mânca niciodată. De profesie avocat, el a petrecut ultimii 20 de ani lucrând exclusiv pe cazuri de intoxicație alimentară, provocate de tulpini virale ale E.coli, Salmonella și alte bacterii periculoase care pot fi introduse în organism prin alimente.

Marler spune că a avut, în ultimii cinci ani, mai multe procese pe cazuri de intoxicație cu scoici crude decât în precedenții 20 de ani la un loc. Din acest motiv, le-a plasat pe primul loc în topul său de alimente pe care nu le consumă niciodată.

Avocatul american crede că din cauza încălzirii globale, microbii proliferează în apă și ajung ușor în ceea ce mâncăm.

Fructele și salatele gata tăiate pe care le cumpărăm de la magazin sunt o altă sursă de infecție, putând fi ușor contaminate - spune avocatul - întrucât sunt manevrate și procesate în condiții pe care nu le putem controla, notează Daily Mail.

Poate să pară ciudat, dar și fasolea încolțită este o sursă de intoxicație alimentară, potrivit expertului în cazuri de siguranță alimentară.

Se pare că boabele acestea conțin mai mult de 30 de tulpini virulente ale unor bacterii precum E.Coli sau salmonella, fiind contaminate în faza de încolțire. Când boabele sunt puse în apă caldă pentru germinare rapidă, acest mediu umed și cald favorizează înmulțirea bacteriilor.

„Au fost prea multe epidemii pentru a nu lu în considerare riscul de contaminare în faza de germinare!”, a explicat Marler, potrivit cotidianului britanic.

Periculoase sunt și fripturile în sânge, spune expertul american. Carnea trebuie gătită la temperaturi de 160 de grade Celsius pentru ca bacteriile să fie omorâte, procedeu care nu se aplică în cazul fripturilor „rare”.

Adio cure cu ouă crude! La revedere, maioneză!

Dacă vă gândeați să faceți o cură cu ouă crude de prepelită sau orice altă pasăre, ar fi bine să renunțați. Deși în ultimii ani au fost mai puține cazuri, expertul din Washington spune că nu e bine sămâncăm ouă crude. Atenție, însă, ouăle crude sunt folosite pentru fabricarea a numeroase produse pe care le servim la masă: maionezsa, spume, înghețată, ba le găsim chiar și în cocktailuri alcoolice.

Laptele se bea doar pasteurizat

Bill Marler atrage atenția că și laptele nefiert este o posibilă sursă de infectare cu tot felul de bacterii ucigașe. De aceea, el ne recomandă să bem sau să folosim la diverse preparate (gen prăjituri), doar lapte pasteurizat. Asta pentru că, procedeul de pasteurizare presupune trecerea laptelui prin filtre cu temperaturi foarte mari, care omoară bacteriile. Nici sucurile fresh n-ar trebui consumate, spune avocatul. Și în acest caz el recomandă produsele pasteurizate în prealabil.

În ciuda recomandărilor sdale, totuși, există și persoane care-l contrazic, în mod special pentru că ne este foarte greu să renunțăm la lucrurile care ne plac.

Un comentator a explicat că „personal cred că un stomac puternic și un sistem imunitar sănătos se construiesc și prin expunerea la diferite bacterii. Suntem prea speriați de bacterii!”.

Evident, nici famii fripturilor în sânge n-u reacționat bine la aceste recomandări.

„Legat de fripturi, spune numai prostii! Nu e nimic mai bun ca o friptură în sânge, iar dacă este preparată corect nu e nicio problemă”.

sursa: evz.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1847 (s) | 35 queries | Mysql time :0.044993 (s)