News Flash:

Strategia ANTI- SĂRĂCIE anunțată de Cioloş: BANI DE RECHIZITE ȘI VITAMINE PENTRU COPIII SĂRACI

10 Februarie 2016
440 Vizualizari | 0 Comentarii
familie

Copiii de vârstă preşcolară din familiile sărace vor primi ajutor de la stat pentru a le putea fi cumpărate rechizite, îmbrăcăminte şi vitamine. Este una dintre cele 47 de măsuri anunţate de Guvern în cadrul strategiei naţionale anti-sărăcie. Premierul Dacian Cioloş spune că foarte mulţi români sunt in pragul sărăciei, dintre care 1,7 milioane sunt copii.

„Noi avem o strategie națională antisărăcie, pe care nu vrem s-o ținem doar la nivel de strategie și de documente. Am cerut doamnei ministru Costea împreună cu domnul vicepremier Dâncu și cu consilierii mei de la cancelarie să vină cu un plan în care să canalizeze și fonduri din bugetul național și fonduri europene. Este o schemă integrată care e organizată pe etape din viață astfel încât să putem oferi o plasă de siguranță pentru cei supuși riscului de sărăcie, indiferent de vârstă”, a declarat premierul Dacian Cioloş, citat de digi24.ro

Printre cele 47 de măsuri se află și măsuri privind sprijinirea tinerelor mame să beneficieze de ecografii si screening medical la nastere. Premierul Dacian Cioloș vrea ca toți copiii să aibă o identitate, deoarece momentan există această problemă a nou născutilor care nu primesc o identitate la naștere și reducerea abandonului copiilor în unitățile sanitare.

Guvernul vrea să acorde și granturi pentru școlile aflate în zone defavorizate și să reducă abandonul școlar. În momentul de față aproape 18 % dintre elevi părăsesc școala, iar până în 2020, ținta este ca acest procent să se reduca la 11%. Scopul acestei strategii pe care o gândește Guvernul este reducerea numărului persoanelor aflate în risc de sărăcie până în 2020 cu aproximativ 580,000 de persoane.

sursa: libertatea.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1831 (s) | 24 queries | Mysql time :0.046463 (s)