News Flash:

STUDIU Care sunt cele mai mari probleme ale societății romanești: Sărăcia, pe primul loc

14 Februarie 2017
164 Vizualizari | 0 Comentarii
saracie
Trei români din patru consideră că problemele privind sărăcia și sistemul medical ar trebui să aibă prioritate la rezolvare, reiese dintr-un studiu realizat de Exact Cercetare și Consultanță și WaveTreeZero. 

Potrivit documentului, 75% dintre români consideră că problemele sociale ce țin de sărăcie (lipsa locurilor de muncă în anumite zone, acces limitat la educație în zonele sărace) și condițiile oferite de sistemul medical românesc sunt cele care trebuie să aibă prioritate pe lista domeniilor care necesită rezolvare, scrie Agerpres.

Pe locul 2, la o distanță destul de mare sunt situate problemele ce țin de drepturile angajaților (dreptul la concediul de odihnă, concediul medical), cu un procent de 32%, urmate de cazurile sociale grave și problematice (copii bolnavi de cancer, spre exemplu), cu un procent de 29%, și probleme ce țin de drepturile omului, cu un procent de 18.

Referitor la încălzirea globală și alte probleme ecologive, acestea sunt probleme de interes mai mic, 8-9%, în timp ce inegalitatea de gen și drepturile animalelor se situează pe următoarele locuri.

Totodată, tinerii 15-34 de ani oferă aceeași prioritate problemelor sociale, cu câteva diferențe: pentru ei, sunt mai importante problemele ce țin de sistemul medical (73%) comparativ cu cele legate de sărăcie (66%). De asemenea, acordă o prioritate mai mare cazurilor sociale grave (copii bolnavi de cancer) — 30%, comparativ cu problemele ce țin de drepturile angajaților (24%).

sursa: realitatea.net
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1950 (s) | 35 queries | Mysql time :0.031051 (s)