News Flash:

Studiu: Peste JUMĂTATE din populaţia LUMII va suferi de miopie în 2050

22 Februarie 2016
316 Vizualizari | 0 Comentarii
miopie
În anul 2050 aproximativ cinci miliarde de oameni, adică jumătate din populaţia întregului glob se preconizează că va suferi de miopie, anunţă rezultatele unui studiu publicat de revista Ophtalmology, citat de directmatic.fr.
În acelaşi timp, o cincime din omenire va manifesta un risc ridicat de cecitate în cazul în care actuala tendinţă va continua. Probleme de vedere aduse de miopie vor fi de 7 ori mai extinse în 2050, afecţiunea ajungând să fie principala cauză de cecitate permanentă la nivel mondial.  

"Răspândirea rapidă a miopiei este asociată cu factori de mediu, stilul de viață și activități care contribuie la obosirea ochilor", afirmă Padmaja Sankaridurg, Thomas Naduvilath și Kovin Naidoo, autorii studiului, cercetători la institutul australian Brian Holden Vision.

Concluziile cercetătorilor trag un semnal de alarmă asupra unei probleme de sănătate publică în anii următori. Aceştia recomandă planificarea îngrijilor oculare pentru a putea gestiona creşterea exponenţială a cazurilor de miopie, informeazăagerpres.ro

"Printre soluțiile recomandate se numără mai mult timp petrecut afară și reducerea activităților care obosesc ochii, cum ar fi utilizarea repetată și îndelungată a aparatelor electronice", încheie el.

sursa: evz.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1615 (s) | 24 queries | Mysql time :0.029689 (s)