News Flash:

SURPRIZĂ: ROMANII nu mai cumpără un produs de bază

3 Iunie 2014
737 Vizualizari | 0 Comentarii
gpl auto 2014 monteaza gpl wordpress pret benzina aprilie
Deși in majoritatea ramurilor comerciale au crescut cifrele de afaceri în a patra lună a anului față de aceeași lună din 2013, există un produs care s-a vândut mai puțin, chiar dacă prețurile au crescut în ultimul timp, respectiv combustibilii. Astfel, în luna aprilie cifra de afaceri din comerțul cu carburanți a scăzut cu 5,1% față de aprilie 2013 și cu 16,2% față de luna martie 2014.

Scăderea cifrei de afaceri a fost cel mai probabil determinată de scumpirea acestui produs, prin introducerea taxei supliementare de 7 eurocenți la 1 aprilie. De asemenea, combustibiliii s-au scumpit la început de an, din cauza schimbării modalității de calcul a accizei.

Creștere la restul categoriilor

În luna aprilie 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 0,5% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,2%, a anunțat astăzi Institutul Național de Statistică.

Față de aceeași lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 4,5% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,1%.

De asemenea, în perioada 1.I-30.IV.2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de aceeași perioadă din 2013 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,9%, respectiv 7,2%.

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1791 (s) | 35 queries | Mysql time :0.047087 (s)