News Flash:

Surse: Aproximativ 350 de deputaţi au depus cereri pentru a beneficia de pensiile speciale pentru parlamentari

23 Februarie 2016
200 Vizualizari | 0 Comentarii
parlamentari
Aproximativ 350 de foşti deputaţi au depus până acum cerere pentru a primi indemnizaţie specială pentru limită de vârstă, au declarat azi, pentru Agerpres, surse parlamentare.
Foştii aleşi care au avut cel puţin un mandat întreg de deputat şi care îndeplinesc condiţiile legale pentru a fi pensionaţi au început deja să depună cereri la Secretariatul general al Camerei, imediat după ce legea privind indemnizaţiile speciale pentru parlamentari a fost adoptată. Până acum, aproximativ 350 de foşti deputaţi au depus astfel de cereri, au menţionat sursele citate.

Deocamdată, legea nu poate fi pusă în aplicare, deoarece nu a parcurs toate etapele procedurale. Birourile permanente ale Camerei şi Senatului au adoptat, în urmă cu o săptămână, normele de aplicare a legii fără a aştepta însă avizele de la Ministerul Muncii şi de la Ministerul de Finanţe. Cele două ministere au trimis luni punctele de vedere cu privire la aceste norme, iar potrivit acestora, anumite prevederi "nu sunt conforme" cu legislaţia.

Din acest motiv, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a trimis cele două puncte de vedere Comisiei pentru statutul deputaţilor şi senatorilor pentru a face raport pe marginea avizelor de la Guvern şi modificările ce se impun la normele de aplicare a legii privind pensiile parlamentarilor.

sursa: evz.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1499 (s) | 35 queries | Mysql time :0.024522 (s)