News Flash:

Tăriceanu: Romania nu știe să negocieze, are reflexe din perioada otomană

18 Februarie 2016
324 Vizualizari | 0 Comentarii
Calin Popescu Tariceanu
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a lansat critici la adresa unor ambasadori pe motiv că ar interveni în chestiuni de politică internă la noi în țară, acesta afirmând că ”România se pleacă, nu știe să negocieze”.
"Din păcate, copiem ce e prost la Ungaria și Polonia pentru că altfel am putea să luăm exemplu de la ele. Sunt țări care au curajul propriei demnități, să-și clameze fără niciun fel de echivoc suveranitatea, să aibă o atitudine care reflectă de fiecare dată că își cunosc interesul lor național și nu stau cu capul plecat cum se întâmplă de multe ori la unii oameni politici din România care ocupă funcții importante. Și Polonia și Ungaria își cunosc interesul național și îl promovează și îl apără. Aș vrea să văd lucrul ăsta și în România, revenind această conștiință la oamenii politici, la oamenii de stat. Am senzația de multe ori că România nu știe să negocieze, se pleacă, are reflexe din perioada otomană, lucru care îmi displace profund", a afirmat Tăriceanu miercuri seară la Antena 3.

Acesta susține că normale diplomatice sunt făcute să fie respectate și că relațiile dintre state implică respectul pentru țara în care ești acreditat.
"Văd de multe ori reprezentanții altor state acreditați la București, ambasadori care intervin pe chestiuni de politică internă, dau sfaturi, exprimă opinii ce e bine, ce e rău. Ne spun care e legea bună, care e legea proastă. Nu se întâmplă nicăieri în nicio țară din această zonă a Europei. Nu mai vorbesc de Europa occidentală. Există niște norme diplomatice care trebuie respectate. Relațiile dintre state, mai ales state partenere, parteneriate strategice, înseamnă și respectul pentru țara în care ești acreditat, pentru că altfel românii vor simți din ce în ce mai mult o frustrare, vor considera că suntem tratați ca cetățeni de rangul doi ai Europei", a completat șeful Setului.

După spusele lui Tăriceanu, "acești diplomați trebuie să fie extrem de atenți la modul în care se manifestă în public", scrie agerpres.ro

"Eu cred că ar trebui ca toți acești diplomați trebuie să fie extrem de atenți la modul în care se manifestă în public pentru că fac greșeli după greșeli, atitudini care până la urmă o să coste esența relației noastre cu aceste țări către care toți românii au privit cu mare încredere, entuziasm și admirație în perioada comunistă când noi sufeream (...) și ne imaginam că tărâmul libertății și al democrației este în altă parte", a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

sursa: evz.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1707 (s) | 24 queries | Mysql time :0.021577 (s)