News Flash:

Te întorci mai repede la serviciu, primeşti 50% din indemnizaţia de creştere a copilului - proiect în Senat

25 Mai 2016
196 Vizualizari | 0 Comentarii
Senat
Persoanele care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului şi se întorc la serviciu mai devreme de expirarea termenului legal al concediului vor primi 50% din indemnizaţia cuvenită pentru toată perioada rămasă în care ar fi încasat această indemnizaţie, fără stimulentul de inserţie, potrivit unei iniţiative legislative depuse la Senat.

"În practică, părinţii doresc să se întoarcă în câmpul muncii mai devreme de împlinirea termenului legal, dar pentru acest lucru trebuie să aibă asiguraţi banii necesari pentru îngrijirea şi creşterea copilului. Consider că acest cuantum de 50% din indemnizaţia cuvenită ar fi un ajutor acordat de stat pentru o minimă îngrijire oferită copiilor şi ar stimula reintegrarea mai rapidă în câmpul muncii a persoanelor beneficiare a concediului de creştere, întrucât stimulentul de inserţie nu este suficient. Această revenire a părinţilor în câmpul muncii ar aduce şi venituri suplimentare bugetului de stat, prin încasarea impozitelor legale prevăzute în Codul fiscal", exlică iniţiatorul legii, senatorul PSD Alexandru Cordoş.

El susţine că impactul bugetar ar fi de aproximativ 45.500.000 lei, fiind "un efort bugetar minim", astfel încât copiii să aibă parte de o "îngrijire decentă".
Senatul este prima Cameră sesizată cu acest proiect.

sursa: evz.ro 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1597 (s) | 35 queries | Mysql time :0.026125 (s)