News Flash:

Tinerii din Tabăra de Jurnalism de la Muncel au fost vizitaţi astăzi de poliţişti

3 Iulie 2013
1287 Vizualizari | 0 Comentarii
foto

Pe timpul vacanţei de vară poliţiştii continuă activităţile destinate copiilor şi adolescenţilor având ca principal scop creşterea gradului de siguranţă a acestora, precum şi pentru reducerea riscului de a adopta comportamente delincvente şi predelincvente.

 Astfel, în data de 3 iulie, tinerii aflaţi în Tabăra Muncel - din comuna Mogoşeşti Siret au primit vizita poliţiştilor de prevenire, rutieri şi de proximitate. Poliţiştii au discutat cei cei prezenţi la Tabăra Naţională de Jurnalism despre respectarea regulilor stabilite de profesorii coordonatori, aspecte generale legate de prevenirea victimizării şi importanţa unui comportament adecvat. Poliţistul rutier a prezentat modificările legislaţiei rutiere de interes pentru această categorie de vârstă, dar şi principalele reguli pe care trebuie să le respecte toţi participanţi în trafic: pietoni, biciclişti, mopedişti/motociclişti şi şoferi.

Tot în cursul zilei de azi, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat o activitate de informare şi cu beneficiarii Centrului de Plasament “Veniamin Costache” Iaşi. Scopul acestei întâlniri a fost de a informa copii cu privire la regulile de comportament în centrul de plasament şi pe stradă, consecinţele de ordin juridic a actelor de violenţă verbală şi fizică precum şi aspecte care ţin de siguranţă personală, respectiv, influenţa anturajului. Totodată, având în vedere perioada vacanţei de vară, poliţiştii au prezentat copiilor câteva aspecte care vizează siguranţa personală, modul de petrecere a timpului liber, de alegere a grupului de prieteni.

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1580 (s) | 24 queries | Mysql time :0.021255 (s)