News Flash:

Traian Băsescu a învins-o pe Gabi Firea

10 Decembrie 2014
718 Vizualizari | 0 Comentarii
firea
Preşedintele României, Traian Băsescu, a câştigat în conflictul cu senatorul PSD Gabi Firea, care l-a reclamat pentru şantaj. Judecătorii Curţii Constituţionale au publicat motivarea deciziei prin care au stabilit că şeful statului are imunitate când vine vorba despre declaraţii şi opinii politice, scrie paginademedia.ro.

Gabi Firea depusese o plângere pentru ameninţare şi şantaj, după ce Traian Băsescu a avertizat-o că s-ar putea să nu îşi mai găsească soţul acasă. ''Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele'', spunea atunci Traian Băsescu.

Preşedintele a explicat că atunci când naviga, la fel ca Florentin Pandele, foarte mulţi colegi ''nu stăteau 3 luni şi jumătate şi îşi căutau vapor să plece în cursă, de bine ce le era acasă''. ''Poate fi interpretată şi în acest sens (n.r. declaraţia). Nu e un atac la o femeie, e un atac la o şantajistă care pretinde să fie respectată ca senator, după ce a făcut şcoala turnătorului Felix. Ulterior, Traian Băsescu a mai spus că afirmaţia sa despre Pandele poate fi privită şi ca o ''recomandare absolut amicală''.

Judecătorii CCR au stabilit că ''Preşedintele României nu răspunde juridic pentru opiniile politice exprimate în exercitarea funcţiei de demnitate publică, nici pe durata mandatului şi nici după expirarea acestuia. (…) Titularul mandatului rămâne răspunzător, conform legii, pentru toate actele şi faptele care nu au legătură cu opiniile sale politice şi care au fost săvârşite înainte sau în perioada în care a exercitat funcţia publică. Imunitatea este inerentă mandatului de demnitate publică, pe perioadă exercitării acestuia, iar nu persoanei care ocupă temporar această funcţie. Ea are caracter imperativ, neconstituind un drept subiectiv de care titularul poate uza sau la care poate renunţa după propriul interes''. Astfel, plângerea Gabrielei Firea a fost respinsă.
Sursa: Gadnul 

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1721 (s) | 24 queries | Mysql time :0.030416 (s)