News Flash:

Ucigaşul TĂCUT. Boala care ucide UN ROMAN la fiecare 16 minute

18 Iunie 2014
545 Vizualizari | 0 Comentarii
aromani
Mulţi dintre români află despre ea abia când este într-un stadiu foarte avansat... La fiecare 16 minute, un român moare de cancer pulmonar, aproximativ 10.000 de cazuri noi fiind înregistrate in fiecare an.

Mulţi dintre românii suferinzi de cancer la plămâni află despre existenţa bolii în stadiul 4, foarte avansat, când şansele de supravieţuire sunt minime, după cum se arată într-un studiu GfK Onco Monitor.

Micile ramuri

Potrivit lyla.ro, înainte de răspândirea viciului de a fuma, cazurile de cancer la plămâni erau rare, iar în prezent, conform statisticilor, fumatul este „vinovat" pentru moartea a nouă din zece pacienţi bolnavi de cancer pulmonar.

Ţigările nu doar că sunt pline de substanţe cancerigene, ci dispun şi de capacitatea de a „dezarma" sistemul natural de protecţie a sistemului pulmonar. Cilia bronhiilor, micile ramuri ale sistemului respirator, au rolul de a proteja plămânii de toxine, de bacterii, de virusuri. Însă fumatul obstrucţionează activitatea acestor structuri. Acest lucru facilitează rapida acumulare a toxinelor în plămâni.

Potrivit specialiştilor şi statisticilor, cancerul pulmonar este un „ucigaş tăcut", iar simptomele nu trebuie ignorate.

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1652 (s) | 24 queries | Mysql time :0.029244 (s)