News Flash:

Un alt proiect inaugurat de Panzaru la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani, in prezenta ministrului sanatatii - UPDATE FOTO

28 Septembrie 2014
1279 Vizualizari | 0 Comentarii
Inaugurare

Zi festiva pentru Spitalul Municipal de Urgenta Pascani cat si pentru pascaneni, beneficiarii proiectului. In cursul zilei de duminica a fost inaugurat pista de aterizare a elicopterului medical de urgenta, proiect care s-a derulat pe parcurul a catorva luni de zile si care a implicat costuri in valoare de circa 600.000 lei, contributie Consiliu Local Municipal si contributie de la Consiliul Judetean. La inaugurarea heliportului au participat o serie de oameni importanti de stat, ai judetului, personalitati locale si oameni de afaceri. Printre cei mai de seama invitati s-a numarat ministrul sanatatii Nicolae Banicioiu, prefectul si subprefectul iasului, reprezentanti DSP, senatorul PSD Florin Constantinescu, consilieri locali, etc. Invitatii au urmat, sub coordonarea managerului unitatii medicale municipale, dr. Costica Panzaru, traseul unui pacient aflat in stare critica. S-a intrat in Compartimentul de Primiri Urgente – investitie realizata prin ministerul sanatatii cu telemedicina, a urmat calea de acces spre heliport, care este cea mai scurta cale de acces a unui pacient din toate spitalele, s-a mers pe pista de aterizare cu doua culoare de zbor mai apoi la Radiologia si Imagistica Medicala, ATI si Blocul Operator de Chirurgie, tot sistemul fiind modernizat recent. „Spitalul Municipal de Urgenta Pascani asigura asistenta medicala pe o zona destul de mare, 20 comune, orasul Targu Frumos, Targu Neamt si Harlau, si in acest spital in fiecare an sunt 125 000 de pacienti care acceseaza serviciile noastre, iar Spitalul Municipal de Urgenta Pascani este undeva in topul spitalelor, in afara de clinicile medicale cu care nu ne putem compara. Ce este in acest spital este contributia Ministerului Sanatatii care are un rol important de politica sanitara. Atat administratia locala, care isi asuma o responsabilitate pentru acest spital, cat si ceilalti factori ai institutiilor de stat ne sprijina in demersul nostru. Dar asta nu inseamna ca nu mai avem nevoie de sprijin. Sunt unele probleme medicale care dorim sa le dezvoltam, deci inca mai asteptam sprijin”, a precizat in deschiderea evenimentului dr. Costica Panzaru, promotorul proiectului de dezvoltare a spitalului.

 Panzaru, invitat sa gestioneze spitalul din Botosani

 Dr. Costica Panzaru a precizat faptul ca spitalul are la ora actuala in cont o suma de 1,2 milioane de euro si cel mai important este faptul ca nu sunt datorii. „Este un eveniment foarte important, deoarece ce s-a inaugurat astazi confirma o buna organizare si o buna gestiune din partea conducerii spitalului a banilor care desi nu sunt multi dar cand sunt gestionati bine se fac lucruri extraordinare. Ma bucur ca alaturi de spital este practic toata comunitatea locala si prefectura si ministerul prin fonduri, prezenta si sprijin prin orice natura. Atunci cand omul e gospodar e mai mult decat o placere. Primul pacient a fost salvat cu elicopterul pe pista de aici, chiar in dimineata in care am ajuns noi. Deci investitia practic a salvat o viata, deci este amortizata. La prima viata salvata vorbim deja de lucruri extraordinare. Felicitari si multumesc ca sunteti implicati la maxim”, a declarat ministrul sanatatii la Pascani, Nicolae Banicioiu. Acesta a facut declaratii referitoare la problema Botosaniului. „Spitalul din Botosani este un exemplu negativ fata de ceea ce se intampla aici (la spitalul Pascani – n.r.). Tocmai ne spunea managerul ca are 1,2 milioane de euro in cont si fara datorii. La Botosani sunt 180 milioane datorii si altele. Dar noi incercam sa intervenim si acolo pentru a ajuta, am discutat si cu domnul director la Pascani poate merg pe acolo si aplica metoda de la Pascani. Dar nu vrea”, a mai spus, zambind, ministrul.

Catalin MIHAILA

Galerie Foto

Inaugurare_Heliport_(1)
catalin mihaila
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1775 (s) | 24 queries | Mysql time :0.033591 (s)