News Flash:

Un partid propune în program ca întreg profitul Loteriei să fie investit în finanţarea sportului

17 Noiembrie 2016
140 Vizualizari | 0 Comentarii
Calin Popescu Tariceanu
Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat joi că programul politic al formaţiunii pe care o conduce va propune ca întregul profit al Loteriei Române să fie destinat finanţării sportului, domeniu care în prezent "cunoaşte o adevărată criză", scrie Mediafax. 

Călin Popescu Tăriceanu a spus că o finanţare adecvată este esenţială pentru revitalizarea sportului românesc, iar ca una dintre soluţii a propus ca întregul profit al Loteriei Române să fie destinat finanţării activităţilor sportive.

"Este necesară asigurarea unei finanţări pentru cei care sunt angajaţi în sportul de perfromanţă. Nu poţi face sport de performanţă dacă eşti angajat şi în alte activităţi", a spus Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a mai spus că sportul este unul dintre domeniile de excelenţă pentru România şi că acest domeniu trebuie să redevină ceea ce-a fost şi "să ducă imaginea ţării" noastre în lume.

Tăriceanu a indicat mai multe paliere pe care trebuie lucrat pentru revitalizarea sportului românesc: palierul educaţional, "un element indispensabil pentru sănătatea generaţiilor viitoare"; susţinerea sportului de masă ca o condiţie preliminară pentru constituirea unei baze de selecţie pentru sportul de perfromanţă; îmbunătăţirea infrastructurii şi finanţarea activităţilor sportive şi premierea sportivilor, dar şi asigurarea unor venituri după încheierea activităţii.

sursa: realitatea.net
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Pascani.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1862 (s) | 24 queries | Mysql time :0.026743 (s)